Medlemsbrev februari

20 februari 2023
Semlor

Obligatorisk ventilationskontroll 

Föreningens nyligen utförda OVK blev ej godkänd. Detta innebär att lägenhetsinnehavare med anmärkningar som kräver åtgärd kommer att kontaktas för återbesök. Obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet, i de flesta byggnader där människor vistas. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar.

Årsstämma och motioner

Den 20 april är det dags för årsstämma. Under början av april kommer kallelse med dagordning och bokslutet för 2022 att skickas ut. Sista datum för medlemmar att skicka in en motion är, enligt våra stadgar, den 28 februari. En motion måste lämnas in skriftligen, antingen till stalpennan@gmail.com eller till expeditionen på Bäckvägen 71. Mall för motion finns på www.stalpennan.se under sidan Stadgar och stämmor.

Uppdaterad bostadsrättslag fr o m 1 jan 2023 

Ändringar i bostadsrättlsagen trädde i kraft 1 januari 2023 och innebär kort nya krav på redovisning av nyckeltal i bokslutet, större omfattning av renoveringar där styrelsens godkännande krävs och begränsning av rösträtt på stämman. Dessa ändringar innebär att föreningens stadgar behöver ses över så att de följer den lagen. Nya stadgar kommer att behandlas på vårens stämma i april.

Styrelsen vill höra din åsikt om den avstängda bastun

Japp, det är sant, en gång i tiden fanns en bastu i föreningen (gaveln B73). Bastun stängdes tyvärr igen för drygt fem år sedan p g a svartmögel. Vi vill gärna veta vad du tycker om dess framtid. Allt annat än en outnyttjad yta borde ju vara en framgång. Gå in på vår enkät och ge oss feedback. Adressen är bit.ly/3xjPfic (fyll i senast 26 februari). 

Vägledning i källsorteringshuset

Nu finns det info i källsorteringshuset om hur du sorterar på bästa sätt. I vilket kärl du ska placera din källsortering och när respektive kärl töms. Blir det tillfälligt fullt i något kärl så stapla helst inte mer utan ta hem avfallet igen och kom tillbaka när det är tömt. Är det ofta fullt i något kärl så meddela oss i styrelsen så får vi se över hämtningarna.

Rabatter för dig som HSB-medlem

Som HSB-medlem har du tillgång till många uppskattade erbjudanden via Mitt HSB.

 

 

Hälsningar från oss i styrelsen

 

Annika, Tommy, Gösta, Moa, Mikael och Måns