Medlemsbrev juni

12 juli 2021 Cykelrensning Bildäck Ledigt förråd Källsortering Grillning

Cykelrensning

Dags för cykelrensning - med is i magen! Så här kommer det att gå till:
Tisdag 15 juni får cyklar i cykelrum och på gården ett band knutet kring styret/ramen.
Cyklar som fortfarande har bandet kvar den 19 juli kommer att ställas på gården enligt rött i bild, för att frigöra yta i cykelrummen. Du som cykelägare har fram till 21 september på dig att ta bort bandet. Styrelsen kommer föra register över alla cyklar med kvarvarande band. Vid höstens städdag får dessa cyklar nya hem. Har du inte möjlighet att själv ta bort bandet på din cykel kan expeditionschef Tommy Ericsson vara behjälplig. 

Bildäck
Vet du med dig att du lämnat bildäck eller andra personliga tillhörigheter i föreningens gemensamma utrymmen? Hör av dig till styrelsen på stalpennan@gmail.com, så hjälps vi åt att hitta en plats eller lösning till detta - till exempel med hjälp av nedanstående punkt…

Ledigt förråd
...för det finns ett ledigt förråd att hyra! Är du intresserad? Skicka en intresseanmälan till styrelsen för mer info, lokalansvarige Sanna har koll på storlek och kostnad. 

Källsortering
Inför sommaren har sopkärlen spolats och tvättats för att hålla det fräscht i miljörummet och bland sopsorteringen. För att fortsätta hålla källsorteringen fräsch och snygg så hjälps vi åt genom att tänka på att... 

- Platta ihop kartonger, förpackningar och liknande (så att vi slipper betala för fler hämtningar än vi behöver).

- Endast slänga om det finns plats i kärlen (är det fullt, invänta att slänga tills efter tömning). 

- Inte slänga något som rinner eller luktar (tänk jäst vin och varm filmjölk)

- Inte fylla hela miljörummet med just dina stora kartonger. Tänk på att miljörummet är till för alla och att alla ska få chans att slänga (skrymmande emballage, efter exempelvis möbelinköp, är grovsopor och ska sparas i det egna förrådet till nästa städdag).

Tömningsintervallen hittar du på www.stalpennan.se

Glöm inte att plastbackarna på hyllan är något vi själva ansvarar för att tömma – i samband med vårens och höstens städdag. De töms alltså inte med samma frekvens som allt annat i miljörummet. På hyllan lämnas endast sådant som går under kategorin småelektronik och som får plats i backarna. Samma sak här: är det för stort så ska det till till återvinningscentralen.

Grillning
Äntligen grillsäsong! Nu när sommaren är här så är vi många som njuter av utomhuskök. Vilken tur att föreningen har grillmöjligheter på två platser! På Piazzan och Grillberget hittar du grillar och utemöbler - fritt fram att använda för alla oss i Stålpennan.
Tänk på att grilla ansvarsfullt och håll alltid koll på rådande brandrisk (gärna MSB:s ”Brandrisk ute” som finns som App) och ha en vattenslang/-hink i närheten ifall olyckan skulle vara framme. Se dessutom till att du lämnar grillplatsen snygg och ren. 

Lyft istället för att dra bord och stolar vid flytt och omorganisering av utemöblerna.
Annars skadas våra fina gräsmattor och möbler.

Nya styrelsen (som önskar glad sommar)!
Johan Nyberg Ordförande
Annika Jönsson Drift- och underhåll
Gösta Bergman Styrelsesekreterare
Philip Calissendorff Ekonomiansvarig
Sanna Rapp Medlems- och lokalansvarig
Moa Peldán Carlsson Miljö- och trädgårdsansvarig
Albin Falk Hansson Kommunikatör
Mikael Grönvoll HSB-representant
Rasmus Torell Suppleant
Tommy Ericsson Expeditionschef

Kontaktuppgifter till alla funktionärer finns på tavlan i varje trapphus!