Medlemsbrev juni

27 juni 2022
Sommar

Cykelsäsongen är här - håll din cykel i trim

Vi har tidigare investerat i ett mekställ och en bra fotpump. Dessa finns nu tillsammans med kedjeolja, avfettning och några enklare verktyg tillgängliga i cykelrummet på baksidan av Bäckvägen 79. Tänk på att för lite luft i däcken förstör dem, ökar risken för punktering och orsakar dessutom mjölksyra i onödan. Smörj, pumpa och trampa på! 

Grannsamverkan

Vi går nu in i semestertider och många lämnar föreningen. Hjälp varandra att vattna blommor, håll lite extra koll, stäng dörrar och ha ev. en lampa eller två på timer om nätterna. Se utdrag från Polisens rapport för olika brott i vårt närområde i maj nedan.

Grilla med grilltändare - både godare och mer miljövänligt

Som medlem kan du fritt använda våra gemensamma grillar på grillberget och piazzan. Elektriska grilltändare och förlängningssladd finns i trädgårdsrummet på gaveln till Pingstvägen 64 och pluggas in i eluttagen som finns på båda platserna. Ni har access dit. 

Visste du om att HSB har medlemsförmåner?

Några exempel just nu är 15 % rabatt på utemöbler m m hos Svenssons i Lammhult, 25 % rabatt på starterkits från Philips Hue (smart belysning) och 15 % rabatt på Nordic Choice Hotels i Norden. Logga in på Mitt HSB för att ta del av dessa m fl erbjudanden.

Och så lite tjat igen som sig bör i ett infobrev, vår källsortering…

…är inget upplag för annat än förpackningar, tidningar och småelektronik. Tänk efter innan du slänger något som känns tveksamt. Är det inte solklart att det ska sorteras där så behåll sakerna till städdagarna då vi har tillgång till lastbil som kör till ÅVC (2 ggr/år). Är det fullt i kärlet i fråga så behåll sakerna hemma tills nästa tömning, det underlättar mycket för den personal från Stockholms Stad som kommer till oss och hämtar avfallet.

 

S☀liga sommarhälsningar från oss i Styrelsen