Medlemsbrev september

17 september 2022
Brf Stålpennan (hösten 2016)

Loppis söndagen den 18 sep mellan 10.00-14.00

Vi bjuder in till andra året av förra årets oväntat trevliga loppis på bakgården till Bäckvägen 81-83. Medlemmar och intresserade i närområdet är välkomna att höra av sig till stalpennan@gmail.com för anmälan. Allt som krävs för försäljning ombesörjer man själv. I skrivande stund närmar sig Facebook-eventet 900 intresserade :) Välkomna!

Gemensam städdag den 8 oktober

Lördagen den 8 oktober kl 10.30 är det dags för höststädning. Ett perfekt tillfälle att slänga dina grovsopor och hjälpa till att göra iordning i föreningen inför vintern. Mer info kommer anslås i porten och på hemsidan. Detta är också sista dagen att ta bort utemöbler och dylikt från innergården. Inga föremål får lutas/ställas mot fasaden, detta för att undvika ev fuktskador och dyra fasadrenoveringar.

Fri passage i våra allmänna utrymmen

Styrelsen vill påminna alla boende att trapphus, källargångar och gemensamma låsta utrymmen ska hållas fria från personliga föremål. Detta på grund av brandsäkerhet, utrymning och framkomlighet. Slänger du inte det själv står det på uppgiftslistan till städdagen att göra.

Trapphusbelysning

Under hösten kommer det monteras nya armaturer i våra trapphus och den byggbelysning som finns där idag försvinner. 

Höjning av hyran för parkeringsplats

Styrelsen har beslutat att höja hyran för våra p-platser. Den nya hyran blir 800 kr/mån och börjar gälla från 1 januari 2023. Tips: Gå med i Volvo On Demands (tidigare M) bilpool som hyr tre platser av föreningen. Hämta kod för medlemsrabatt på Mitt HSB. 

Prata med nära och kära om bedrägerier

Styrelsen har fått ett genomarbetat underlag från samma enhet på Polisen som brukar rapportera om brott i närområdet. Istället för att redovisa sommarens olika inbrott så vill vi tipsa om detta istället. Besök www.stalpennan.se för att läsa om hur du kan hjälpa främst äldre att inte luras av bedragare i telefon eller hembesök. Bra info för alla.

Lägenhetsförråd - har du rätt?

Till varje lägenhet hör två förråd i din källargång som ska vara märkta med en röd bricka med ditt lägenhetsnummer (nr 1-60). Disponerar du fel förråd eller saknas en bricka så ta gärna kontakt med styrelsen. Just nu finns tyvärr inga lediga förråd för uthyrning.

Ditt bidrag till föreningens (och din) ekonomi

Vi äger ju alla en andel i en gemensam ekonomisk förening, Brf Stålpennan. Våra månadsavgifter ska täcka gemensamma kostnader för vatten, värme och hushållsavfall med mera. Dessa är kostnader som vi direkt påverkar med vårt beteende och därför har vi indirekt också en möjlighet att påverka vår månadsavgift. Tack för att vi hjälps åt. 

Här kommer några tips på hur du kan bidra till vår gemensamma ekonomi:

  • Installera snålspolande kranar, åtgärda droppande kranar, otäta packningar. 
  • Förbruka vatten smart, t ex kyl det i en kanna i kylskåpet istället för att spola tills det blir kallt, stäng av kranen när du borstar tänderna och duscha kortare. 
  • Tvätta fylld tvättmaskin och välj inte högre temperatur än nödvändigt.
  • Matavfallshämtning är kostnadsfri så fortsätt separera det från dina hushållssopor. Matavfallspåsar och hållare finns i torkrummet på Bäckvägen 71.
  • Platta till och sortera rätt så hålls våra kostnader för källsorteringen fortsatt låga.
  • Se till att du inte ställer möbler i vägen för elementen och termostaterna.
  • Om du behöver vädra: öppna mycket och vädra under kort tid, inte tvärtom.
  • Uppmärksamma styrelsen så fort du ser något som är trasigt så att felet kan åtgärdas direkt och inte eskalerar och orsakar högre kostnader.
  • Håll våra rör och stammar i gott skick genom att bara slänga papper, kiss och bajs i toaletten, samt häll inte fett från matlagning i vasken utan direkt i hushållsoporna. Stamspolning/byte är inte de billigaste åtgärderna i en brf.

Utöver vad du kan göra själv arbetar styrelsen aktivt med att se över vår gemensamma ekonomi genom att installera energisnåla armaturer och maskiner, se över föreningens avtal med leverantörer såsom städfirma, elleverantör (för gemensamma utrymmen), bevaka våra lån och konkurrensutsätta räntevillkor samt hålla underhållsplanen uppdaterad så att vi reserverar rätt summor vid rätt tidpunkt. 

 

Hälsningar från oss i styrelsen

 

Annika, Tommy, Gösta, Moa, Mikael och Måns