Nyhetsbrev december 2010

27 januari 2011 Sent om sider kommer nu detta dokument även digitalt.

Information för boende i Brf Stålpennan
december 2010

- Nytt avtal med ComHem
- Registrering av lägenheter
- Källsortering
- Årsstämma den 3 maj
- Medlemmar till nästa års styrelse
- Brandvarnare inför julen


Föreningen har tecknat ett nytt tv-avtal med ComHem. Avtalet sträcker sig över tre år och innebär en prissänkning på cirka 40 % jämfört med det förra avtalet.




Som tidigare meddelats har ett nationellt lägenhetsregister upprättats över landets samtliga bostadsrätter. I samband med detta har Lantmäteriet beslutat om nya lägenhetsnummer för lägenheterna i Stålpennan. Det fyrsiffriga numret finns uppsatt på respektive lägenhetsdörr. Det är viktigt att uppmärkningen förnyas om den skulle falla bort eller om ni t.ex. byter till en säkerhetsdörr, då märkningen är obligatorisk. Kontakta gärna någon ur styrelsen om ni vill ha en ny klisterremsa med ert lägenhetsnummer. De gamla numren kommer dock fortfarande att användas internt t.ex. vid bokning av tvättstuga.




Återigen har det slängts grovsopor i källsorteringsrummet. Detta måste upphöra då det blir kostsamt för föreningen att hantera dessa sopor. Grovsopor ska kastas i någon av stadens återvinningscentraler eller i samband med föreningens vår- eller höststädning. Nästa städdag kommer att vara den 16 april kl. 10:30, se till att boka denna dag redan nu!




Den 3 maj är det dags för föreningens årsstämma nere i Midsommargården. Stämman inleds med mingel och lättare förtäring kl. 18:30 innan själva mötet börjar kl. 19:00. Om du tycker att det är något som borde ändras eller skötas på ett annat sätt är en motion till stämman det tillfälle som ges för att påverka. Motioner till stämman skall lämnas skriftligt till styrelsen senast den 28 februari. Mer information gällande årsstämman kommer under våren, dels via anslag i portarna och dels på föreningens hemsida ( www.stalpennan.se ).




Är du intresserad av att delta i styrelsen eller på annat sätt hjälpa till i föreningen kan du höra av dig till någon i styrelsen eller till valberedaren Åsa Andersson (Bäckvägen 83). Desto fler som hjälper till med arbetet i föreningen desto bättre blir det att bo här.



Då julen är ljusens tid vill vi be samtliga boende i Stålpennan att kontrollera så att era brandvarnare fungerar. Detta görs genom att hålla knappen på brandvarnaren intryckt i cirka 4 sekunder då ett pip ska höras. Detta indikerar att brandvarnaren fungerar. Hörs inte pipet är det dags att byta till ett nytt 9V-batteri.





Slutligen tillönskar styrelsen samtliga medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!