Nyhetsbrev Juli 2011

19 juli 2011 - Nya styrelsemedlemmar - Flytt av föreningens expedition - Översyn av föreningens lokaler - Jordfelsbrytare räddar fortfarande liv - Nytt i trädgården - Grillregler - Kommande styrelsemöten

Nya styrelsemedlemmar. Vid extrastämman den 5 juli röstades Camilla Sandbladh (B.71) och Jonas Rydberg (B.79) in som nya ordinarie ledamöter i styrelsen. Camilla träder in som ny medlemsansvarig (istället för Josephine Gustafsson som var tvungen att avgå av personliga skäl) och Jonas kommer bl.a. att hjälpa till med upphandlingar, så att vi får bra och prisvärda avtal. Yasmin Larsson (B.71) röstades även in, som suppleant.

Flytt av föreningens expedition. Under sensommaren kommer föreningens expedition att flytta från den nuvarande lokalen på Pingstvägen 64 till det tidigare mangelrummet på Bäckvägen 71. Detta innebär att expeditionen kommer att ligga i samma hus som tvättstugan och att boende får ännu lättare att komma i sporadisk kontakt med styrelsen. Arbetet pågår nu för att färdigställa den nygamla lokalen och med anledning av detta arbete har torkrummet tagits i anspråk under byggtiden.

Översyn av föreningens lokaler. I syfte att förbättra föreningens ekonomi har styrelsen sagt upp alla hyreskontrakt till föreningens lokaler (källarförråden berörs inte). De flesta kontrakt var väldigt gamla och undervärderade, samtidigt som flertalet hyresöverlåtelser gjorde det svårt att överblicka vilka som var hyresgästerna. Nu tas nya tag och med hjälp av HSB har styrelsen inventerat alla lokalerna och kommer få dem värderade och prissatta efter en mer uppdaterad nivå. Styrelsen har ännu inte tagit ställning till om boende i föreningen ska erbjudas någon rabatt, men hör av dig till medlemsansvarig om du är intresserad av att hyra en lokal.

Jordfelsbrytare räddar fortfarande liv. Som vi berättade i förra nyhetsbrevet så har styrelsen begärt in offerter för installation av jordfelsbrytare. Offerter för installation har hängt i portarna och nu har företaget som erbjuder installationen förlängt erbjudandet till augusti, då installationen sker. Är ni intresserade av att göra ert hem säkrare? Passa på att utnyttja detta erbjudande! Kontakta ordförande Johan Nyberg eller firman direkt om du vill vara med på beställningen eller har frågor.

Nytt i trädgården. Ytterligare ett bänkbord har beställts, som kommer att ställas på berget bakom källsorteringen. - Prova att uppleva kvällssolen från en ny plats! Vidare kommer belysning i trädgården och motorvärmare vid parkeringen att installeras, beroende på om det finns frivilliga som kan hjälpa till med grävandet av diken där elsladden ska gå. Kontakta trädgårdsgruppens samordningsansvariga Annmari Reich på 08-5197 2745 för mer information om hur du kan hjälpa till!

Grillregler
För att undvika att grillfesten ska skapa missämja, har föreningen några få men viktiga trivselregler:
- inte vara högljudd efter kl.22
- tömma grillen från kolrester (när de är kalla kan de försiktigt spridas mellan växterna i rabatterna)
- skrapa gallret rent, samt i övrigt göra uteplatsen fin, innan kl.11 följande dag.

Besväras du av någon grannes beteende är det lämpligast att i vänlig ton helt enkelt berätta det för grannen. Sannolikheten är stor att störningen sker helt omedvetet. Har du redan påtalat något problem eller är du rädd för att stöta dig med någon, kan styrelsen konsulteras.

Vi vill samtidigt passa på och förtydliga att boende hyresgäster självklart är lika välkomna att ta del av uteplats, grill och andra delar av föreningen!

Kommande styrelsemöten. Vid styrelsemötena behandlas bl.a. ansökningar om ändringstillstånd i lägenheter och andrahandsuthyrningar. Kommande möten äger rum den 8 september och 6 oktober. Så om du t.ex. vill hyra ut din lägenhet i september eller oktober så behöver ansökan vara styrelsen tillhanda före den 8 september.