Nyhetsbrev september 2012

20 september 2012 * Balkonginformation * Nya hyresgäster i våra lokaler * Nybyggen på Kransbindarvägen * Parkering och expedition * Objudna husdjur * Entresoprummen * Städdag och extrastämma den 13 oktober

Balkonginformation
För närvarande handlägger Hyresnämnden (HN) och Stadsbyggnadskontoret (Sbk) vårt ärende på varsitt håll; HN tar vid sitt sammanträde den 31 oktober ställning till de besvär som en boende har lämnat in, och Sbk är i princip klara med sin handläggning, där de ställer upp olika villkor som måste uppfyllas för att balkonger över huvudtaget ska få byggas.

Styrelsen i samarbete med balkonggruppen utformar nu riktlinjer för föreningens gemensamma områden med anledning av möjligheten till öppningsbara franska balkonger på bottenvåningen med trappor ut på föreningens gräsmatta. Bakgrunden är frågor kring vilka möjligheter boende på bottenvåningen har kring byggandet av altaner m.m. Målet med detta är att riktlinjerna ska möjliggöra att boende på bottenvåningen ska få utnyttja deras direktaccess till föreningens grönområden utan att detta går i konflikt med övriga boendes önskningar.

Även om vi inte har bygglov i dagsläget så kan det vara bra att börja fundera över möjligheter till finansiering, ta kontakt med bank osv.

Nya hyresgäster i våra lokaler
Under våren har kansliansvarige Gunnar Holmberg gjort ett herkuliskt arbete med att hitta hyresgäster till föreningens lokaler. Flera av dessa nya hyresgäster är företag och nu när de har flyttat in kan vara bra för er boende i föreningen att veta vilka de är och vad de gör.

  • I föreningens gamla styrelselokal på kortänden av Pingstvägen 64 har redovisningsföretaget Crealia (som ägs av Gunnars fru Magda) etablerat sig. Kontakta henne gärna om ni har redovisningsuppdrag!
  • På gaveln Pingstvägen 62, med kundentré, har Linly Massage flyttat in. Linly erbjuder både thaimassage och traditionell massage.
  • På Bäckvägen 83 har bygg- och konstruktionsbolaget Serpol AB sitt förråd.
  • Sömmerskan Malena Ekström håller till i lokalen på kortänden av Bäckvägen 81, Malena har arbetat med bland annat H&M, men kommer nu att arbeta med egna kollektioner.
  • På Bäckvägen 77, med egen ingång mot vändplansinfarten, hyr Vård & OmsorgsTeamet i Norden AB in sig. De är ett hemtjänstföretag och använder lokalen som kontor och besöksadress.

Har du några frågor om våra nya grannar så kontakta i första hand föreningens medlemsansvariga Camilla Sandbladh, 076-106 24 22, zammie@hotmail.com

Nybyggen på Kransbindarvägen
Under hösten inleds bygget av en förskola samt s.k. stadsradhus nere på Kransbindarvägen med röjning av sly och därefter kommer vi få stå ut med en del sprängningar i berget.
Läs mer om det som planeras på www.besqab.se

Parkering och expedition
Just nu är det ovanligt kort kö till föreningens parkeringsplatser. De kostar 175 kr/mån. och du anmäler intresse genom att lämna en lapp i expeditionens brevlåda eller kontakta expeditionschef Gunnar Holmberg på stalpennan@gmail.com alt. tel. 0738-26 4791.Han håller även expeditionen öppen en dag i veckan, för dig som har frågor om ditt boende.

Objudna husdjur
Under sommaren har det varit två incidenter med objudna husdjur i form av råttor i ett entrésoprum och mjölbaggar i några lägenheter. Föreningen har ett avtal med Anticimex genom vårt försäkringsbolag och styrelsen uppmanar alla som finner ovälkomna krabater att kontakta genast drift-och underhållsansvariga Maria Björn, 076-525 75 46, maria.bjorn@archus.se.

Entrésoprummen
Föreningens entrésoprum är avstängda och på förekommen anledning påminner vi om att det är förbjudet att kasta in sopor där även om det skulle gå att pilla upp plomberingen.
Planen är att de ska rivas eftersom vi tvingas betala markhyra till staden, men i avvaktan på att vi får råd att göra det så är soprummen på B73, B75, B81 samt P64 tillgängliga för barnvagns- och rullatorparkering. Du kommer åt dem med din vanliga entrényckel.

Städdag och extrastämma den 13 oktober
Notera att det är städdag lördagen den 13 oktober! Vi samlas ute vid torkställningen kl.1030 för att göra föreningens ägor lite finare, men inleder med en extrainsatt stämma för att välja in en ny ledamot i styrelsen. (Det är sekreterare Kristian som tvingas avgå pga nytt arbete i Kenya genom SIDA.)
Som vanligt kommer en flyttbil att hyras för dagen så att du kan passa på att slänga grovsopor, och när arbetet är klart så finns det varmkorv (med vegetariskt alternativ) och dricka!


/Med vänliga hälsningar från din föreningsstyrelse.