Vårens städvecka 10-17 april

03 april 2021 Vårens städdag blir något annorlunda på grund av pågående pandemi. I år anordnas istället en städvecka och på så sätt minskar vi smittorisken och kan ändå fixa vårfint i föreningen. Fram med grillar och utemöbler och bort med skräp och ogräs! 

Städdag blir nu en städvecka under perioden 10-17 april. Arbetsuppgifter som vi vanligtvis genomför tillsammans under städdagen görs nu av alla oss medlemmar under en hel vecka. Lista på uppgifter att utföra finns i trädgårdsrummet på gaveln till Pingstvägen 64. Du kommer in med din tagg och hittar här alla nödvändiga redskap för städuppgifterna. Kom ihåg att för dig som hyr i andrahand så är städveckan obligatorisk.

Grovsopor kan slängas i lastbilen som föreningen hyr lördagen den 10 april. Du ska vara på plats vid vändplanen med dina grovsopor senast kl 10 på lördagen, dock inte innan kl 9. Allt du lämnar ska vara sorterat enligt återvinningscentralens kategorier så att det blir enkelt att slänga väl på centralen. Efter att bilen har åkt får absolut inga grovsopor ställas ut. Vill du ta dig an att lasta in i lastbilen samt följa med till återvinningscentralen bjuder styrelsen på lunch. Hör av dig miljö- och trädgårdsansvarig Annika Jönsson på 073-807 47 44 eller till stalpennan@gmail.com ifall du vill hänga med!

Medlemsmöte som vanligtvis hålls i samband med städdagen kommer istället som ett medlemsbrev i brevlådan efter städveckan.

Fönsterputsning kommer att utföras av städfirma som en del av trapphusrenoveringen. 

Cykelrummen i B73 och B79 ska målas och fräschas upp och kommer därför att tömmas. Det betyder att du kommer behöva förvara din cykel på annat ställe under renoveringen. Mer info om renovering och tömning kommer. 

Cykelfix erbjuds ute på gården söndag 18 april kl 10:30. Få hjälp med punktering och lösa skruvar. Mer info på www.stalpennan.se under Nyheter/Kalendarium. 

Tips! Vill du knipa alla de ”roliga” uppgifterna, se till att vara först ut på städveckan att ta dig an det du vill göra på listan i trädgårdsrummet i P64.

Är du intresserad av att odla i pallkrage eller har idéer och tankar kring utemiljön hör av dig till föreningens miljö- och trädgårdsansvarig på stalpennan@gmail.com.

Trevlig covidsäkrad vårstädning önskar styrelsen!