Kommande markarbeten

01 mars 2021

Kommande markarbeten 

Nu har vintern kommit och det blir därför inga arbeten med vår utemiljö förrän till våren. Under våren är däremot ett antal arbeten redan beställda. Det största projektet är att det har konstaterats sättningar i marken på gården mellan Svsl 67 och 69, särskilt på nedre plan vid trappen mot strandpromenaden. Detta är något som vi måste åtgärda nu och ska enligt planen utföras i början av sommaren av HSB Mark. Arbetet på gården kommer bl.a. att innebära byte av bärlager och ny asfalt och plattor, flytt och byte av brunnar, reparation av trappan till strandpromenaden och en ny cykelparkering. Det är alltså ett omfattande arbete som kommer att genomföras på gården.

Andra mindre markarbeten som också ska utföras under våren är att anlägga ytterligare ett cykelställ och en mindre plantering vid ingången till förskolan Slingan samt att åtgärda trasiga och nedfallna kantstenar. Markgruppen tittar dessutom just nu på alternativ för en uppfräschning av gården bakom Svsl 83-85 för att göra denna gård trevligare för våra boende.

Gungställningen vid Svsl 59

Det har kommit in mycket klagomål till styrelsen beträffande gungställningen framför Svsl 59. Gungställningen, som börjar bli gammal, har fått anmärkningar vid lekplatsbesiktningar. Dessutom har det blivit en samlingsplats för såväl barn som vuxna, vilket har stört boende i området.  Styrelsen har därför beslutat att gungställningen ska tas bort under tiden som arbetet på gården pågår. En boende grupp har startats för att ta fram förslag till trivsamma uteplatser och lekplatser inom Brf Tangens område.