Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkommen till HSB Sydost!

Vi är din regionala HSB-förening i Kronoberg, Kalmar och Blekinge län. Vi arbetar med allt från att bygga och förvalta bostäder till utbildning och löpande rådgivning.

Hem att längta till

Upptäck din inre hemlängtan hos HSB! Vi bygger bostäder för framtiden – i hela landet.

Kungörelse för HSB Sydost och HSB Götas fusionsplan är nu genomförd och fusionsplanen finns att ta del av via den gemensamma fusionswebb som skapats. Du hittar planen med dess bilagor via länken nedan.

Läs mer om kungörelsen och fusionsplanen här! 

Köp bostad

Köp bostad

Öppna dörren till ditt nya hem hos HSB. Från norr till söder erbjuder vi nybyggda bostadsrätter för livets alla faser.

Hyr bostad

Hyr bostad

Upptäck HSBs 26 000 hyresrätter – bra bostäder för dina behov över hela Sverige. Välkommen hem!

Bli HSB-ledamot!

Är du en problemlösare? Gillar du att tänka nytt? Är du engagerad? Eller vill du skaffa dig nya meriter? Kan du svara ja på en av dessa frågor tycker vi att du ska bli HSB-ledamot i en brf­styrelse. Att sitta med i styrelsen i en bostadsrättsförening är ett givande och meriterande uppdrag. Läs mer om det givande uppdraget »

Nyproducerade hyresrätter i Hovmantorp

Håll utkik för snart kommer HSB Sydost att påbörja uthyrningen av 28 nyproducerade hyresrätter i en energisnål fastighet i natursköna Hovmantorp! Lägenheterna har härlig sjöutsikt och finns i storlekarna 1 ROK till 3 ROK.

Läs mer här!»

Verksamhetsåret 2023 - reflektioner och höjdpunkter från året

Ta del av några höjdpunkter från jubileumsåret 2023, vår ordförandes och VDs reflektion kring året som har gått och hur vi fortsätter framåt via den årsredovisningswebb som nu finns tillgänglig. »

 

 

Frågor & svar

Undrar du över något? Läs gärna igenom svar på vanligt förekommande frågor här. »

Kompetent fastighetsförvaltning

Där det behövs. När det behövs. Efter 90 år i branschen kan vi garantera hög kvalité på våra tjänster, kunskap och service. »

Fastighetsskötsel

En löpande fastighetsskötsel bidrar även till att er fastighet behåller sitt värde en lång tid framöver. HSB Sydosts fastighetsskötsel erbjuds i Kalmar, Karlskrona och Växjö med omnejd. Våra fastighetsskötare ger er välstädade trapphus, belysning som alltid fungerar och välskötta rabatter. »

Energideklaration

Energideklarationen ska göras av en oberoende expert på uppdrag av fastighetsägaren, är giltig i tio år och ska utföras innan den tidigare deklarationen går ut. Vi erbjuder stöd med att energideklarera i områden i och kring Kalmar, Växjö och Karlskrona. »

Elbilsladdning

Vi erbjuder en helhetslösning som kan inkludera allt från projektering, utredning och framtagande av underlag för upphandling av installatörer - helt anpassat efter ert behov! »

Stambyte

Stambyte är ett av de största projekten som en styrelse kan behöva ta initiativ till. Det är en omfattande åtgärd som kan kännas svår att ta sig an, men HSB Sydost hjälper bostadsrättsföreningar i Kalmar, Karlskrona och Växjö med omnejd – hela vägen från utredning till besiktning »

Fler nyheter från HSB

loading gif
Visa alla nyheter