Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkommen till HSB Sydost!

Vi är din regionala HSB-förening i Kronoberg, Kalmar och Blekinge län. Vi arbetar med allt från att bygga och förvalta bostäder till utbildning och löpande rådgivning.

Musikhjälpen kommer till Växjö

Den 11-17 december förvandlas Stortorget i Växjö till Kärlekens torg. Det väntas 144 timmar fyllda av engagemang med syftet att sprida kunskap, samla in pengar och stötta människor som kämpar för rätten till ett värdigt liv. I år är temat ”Ingen ska behöva dö av hunger” och HSB Sydost är självklart med och engagerar sig!

Köp bostad

Köp bostad

Öppna dörren till ditt nya hem hos HSB. Från norr till söder erbjuder vi nybyggda bostadsrätter för livets alla faser.

Hyr bostad

Hyr bostad

Upptäck HSBs 26 000 hyresrätter – bra bostäder för dina behov över hela Sverige. Välkommen hem!

Bli HSB-ledamot!

Är du en problemlösare? Gillar du att tänka nytt? Är du engagerad? Eller vill du skaffa dig nya meriter? Kan du svara ja på en av dessa frågor tycker vi att du ska bli HSB-ledamot i en brf­styrelse. Att sitta med i styrelsen i en bostadsrättsförening är ett givande och meriterande uppdrag. Läs mer om det givande uppdraget »

Fira 100 år med oss!

I år fyller HSB 100 år och det ska vi självklart fira i hela HSB Sydost. Planeringen pågår för fullt och vi uppdaterar löpande under året med mer detaljer - Håll ögonen öppna och välkommen att fira med oss.

Nyproducerade, klimatsmarta hyresrätter

Välkommen till Blåportshöjden! Det moderna boendet i Karlskrona med fantastisk utsikt mot havet och med närhet till Karlskrona centrum. Här erbjuder vi 57 klimatsmarta och nyproducerade lägenheter med hög kvalitet och varierade storlekar. 1 rok till 4 rok där samtliga lägenheter har balkong. Läs mer om projektet och anmäl ditt intresse »

Vi bygger för våra medlemmar

Vi är inte riktigt som andra byggbolag. Faktum är att vi inte alls är ett byggbolag, utan en medlemsorganisation med 600 000 medlemmar. Andra bygger, säljer och försvinner. HSB stannar kvar »

Frågor & svar

Undrar du över något? Läs gärna igenom svar på vanligt förekommande frågor här. »

Kompetent fastighetsförvaltning

Där det behövs. När det behövs. Efter 90 år i branschen kan vi garantera hög kvalité på våra tjänster, kunskap och service. »

Fastighetsskötsel

En löpande fastighetsskötsel bidrar även till att er fastighet behåller sitt värde en lång tid framöver. HSB Sydosts fastighetsskötsel erbjuds i Kalmar, Karlskrona och Växjö med omnejd. Våra fastighetsskötare ger er välstädade trapphus, belysning som alltid fungerar och välskötta rabatter. »

Energideklaration

Energideklarationen ska göras av en oberoende expert på uppdrag av fastighetsägaren, är giltig i tio år och ska utföras innan den tidigare deklarationen går ut. Vi erbjuder stöd med att energideklarera i områden i och kring Kalmar, Växjö och Karlskrona. »

Elbilsladdning

Vi erbjuder en helhetslösning som kan inkludera allt från projektering, utredning och framtagande av underlag för upphandling av installatörer - helt anpassat efter ert behov! »

Stambyte

Stambyte är ett av de största projekten som en styrelse kan behöva ta initiativ till. Det är en omfattande åtgärd som kan kännas svår att ta sig an, men HSB Sydost hjälper bostadsrättsföreningar i Kalmar, Karlskrona och Växjö med omnejd – hela vägen från utredning till besiktning. »

Fler nyheter från HSB

loading gif
 • 28 november 2023
  Varmt välkomna till ett kostnadesfritt Bomorrowwebbinarium den 15 december kl 08.00 - 08.45, där vi bland annat kommer att samtala kring hur man kan att matcha förväntningar i fråga om bostäder inför nyetableringar, samt dess möjligheter och utmaningar.
 • 27 november 2023
  Den 1 januari 2024 träder en lagändring i kraft som möjliggör för bostadsrättsföreningar att hålla helt digitala stämmor. En bostadsrättsförening som vill utnyttja möjligheten att hålla en helt digital stämma behöver ange det i sina stadgar. En helt digital stämma kan hållas utan stöd i stadgarna om extraordinära omständigheter kräver det, till exempel vid en ny pandemi.
 • 07 november 2023
  Den trefaldiga vinnaren Karlstad lyckas kamma hem priset för Årets Arkitekturkommun en fjärde gång och blir vinnaren för år 2023. Karlstad följs tätt av Borås på andraplats och Landskrona på tredje. Det visar en rapport som har tagits fram av Evimetrix på uppdrag av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund.
 • 18 oktober 2023
  Totalkostnaden för el, fjärrvärme, avfall samt vatten och avlopp har ökat med 11 procent under året. Det visar den senaste Nils Holgerssonrapporten, som kartlägger avgifter och taxor i hela landet. Det är VA (vatten och avlopp) och el som står för de största ökningarna med 7,9 respektive 17,7 procent.
Visa alla nyheter