Historia

I allt väsentligt började Norbys moderna historia på 1920-talet, när tomter började styckas av och bebyggas.

Vårt radhusområde byggdes 1963, då Norbyvägen ännu hette Västerleden och då stora trädgårdar med massor av fruktträd omgav de villor som fanns i omgivningarna. Norby har förändrats. Tomterna har delats, villorna byggts större och Norbyvägen har blivit en livligt trafikerad gata för genomfart till både Gottsunda och Trädgårdsstaden.

Lägenheterna i vår förening finns på båda sidor av Norbyvägen. På västra sidan är adresserna Norbyvägen och Konsumvägen. Husen på östra sidan har adressen Musserongränd.

Vi är glada över att vårt område har bevarat karaktären av skogsdunge, och vi är mycket rädda om våra träd. Vi är också glada över att ha strövområden in på knuten, Stadsskogen åt öster och Hågadalen åt väster.

År 1994 genomgick våra hus en omfattande renovering. Några exempel på vad som gjordes:

• Kulvertar för vatten och värme lades utanför huskropparna.
  • Taken fick ny plåt.
  • Separata sophus byggdes och entrésidorna försågs med förstukvistar. Stugan byggdes på Konsumvägen 3i. Där har styrelsen sina sammanträden och under våra gemensamma arbetsdagar samlas vi där för kaffepauser och korvservering.

Under åren 2005-2006 har sopsorteringen utvidgats och förbättrats. Detta krävde utbyggnad av en del soprum och i alla soprum finns numera belysning.

Förbättringar och underhåll pågår ständigt och under 2009 har ventilationen setts över och elcertifiering/översyn genomförts. Under 2009-2010 har all el uppdaterats och jordfelsbrytare installerats i alla lägenheter.

Läs mer om stadsdelen Norbys historia.