Om oss

Bostadsrättsföreningen Kråkan i Borås ligger i kvarteret Lugnet som är centralt beläget i Borås. Husen inrymmer idag 103 bostadsrättslägenheter och två lokaler där sjukgymnast och frisör hyr samt att Borås Stad hyr lokaler av oss.

Lugnet som är ett område i centrum är beläget i dess norra delar med en unik kombination av närhet till skog och mark, lummiga villaområden samt kommersiella stråk som staden erbjuder. Brf Kråkan är en lugn och attraktiv plats att bo på. Härifrån är det nära till det mesta. Det tar 5 minuter att gå till centrum. Likaså har vi promenadavstånd till P A Halls terass och Kulturhuset med bibliotek, teater och museum.

Området ligger bara 1 km från Centrallasarettet och lika nära är det till Stadsparksbadet. Även är det promenadavstånd till Borås Arena för den som är intresserad av fotboll. Lägenheterna ligger mellan Södra Kyrkogatan och Berzeliigatan. Torstenssonsgatan som korsar gatorna är idag en fin gågata som har vackra Gustav Adolfkyrkan i blickfånget.

I föreningen finns föreningslokal, tvättstugor, bastu och övernattningslägenhet. På båda gårdarna har vi grillplatser och  sandlådor och det är gångavstånd till lekplatserna vid Vattentornet och Annelundsparken. Skola med låg-, mellan- och högstadier finns i området liksom gymnasium. På gångavstånd ligger högskolan och kvarteret Simonsland med bl.a Textilhögskolan och Textilmuseet.

Lugnet är en stadsdel med fin boendemiljö. Närheten till allt gör det extra bra. Mer centralt kan du inte bo!