Extra föreningsstämma 19 jan, 2022

10 januari 2022 Med anledning av det rådande smittoläget vill styrelsen meddela att vi följer de rekommendationer och föreskrifter som Folkhälsomyndigheten ger för att bidra till minskad smittspridning.

Under våren 2020 infördes den tillfälliga stämmolagen som har möjliggjort för bostadsrättsföreningar att genomföra stämmor utan fysiskt deltagande. Den tillfälliga lagen upphörde att gälla den 31 december 2021. 

Om lagen förlängs skulle det vara möjligt för bostadsrättsföreningar att planera för stämmor på bästa sätt med en beredskap om smittspridningen ökar. Tills beslutat är fattat om lagen förlängs är stämma genom enbart poströstning eller stämma genom elektronisk uppkoppling i kombination med poströstning alltså inte möjliga att genomföra efter den 31 december 2021.

I dag, 10 jan, har statsministern haft presskonferens och fler rekommendationer har införts. Just nu ser det ut som att extrastämman kan genomföras men att deltagare måste uppvisa vaccinationsbevis och bära munskydd, men vi avvaktar ytterligare någon tid för att se om ovanstående lag kommer att förlängas.

Lokalen, Linnésalen i Mediahuset på Campus Linné (JMG) (Seminariegatan 1B) tar 200 personer sittande.  

Styrelsen arbetar intensivt med att möjliggöra extrastämman på ett så säkert sätt som möjligt