Helhetsförvaltare

22 november 2019

Brf Slottsskogen tecknar avtal med HSB Göteborg om helhetsförvaltare

Idag har föreningen ett förvaltaravtal med HSB, det är Mikael Hjärnhede som är vår förvaltare. Genom dagens tjänst säkras genomförandet av styrelsens beslut, till viss del kontakter med boende och affärsidkare. Förvaltaren rapporterar varje månad på styrelsemötet, där han även är adjungerad under de punkter som berör förvaltningen av föreningen. Fastighetsskötaren är en annan person i genomförandet, som regleras i annat avtal.

Inför 2020 har föreningen tecknat avtal om en ”helhetsförvaltare” vilket innebär att förvaltaren även kan (inom givna ramar) fatta egna beslut, och därefter rapportera till styrelsen. 

På det här sättet tror vi att vi kan korta genomförandetider , frigöra tid för mer strategiskt tänkande och även göra styrelsearbetet mer intressant då mycket av det operativa läggs på förvaltaren. Vi hoppas det ska vara positivt för kommande styrelser. Det är också ytterligare steg mot att vara nyckelpersonsberoende.

Styrelsen kommer nu tillsammans med HSB Göteborg och helhetsförvaltaren ta fram en utvecklingsplan tillsammans med förvaltare. Planen har tre huvudsyften; förbättra, öka intäkterna och minska kostnaderna samt innehålla föreningens utvecklingsområden. Därefter skapas en förvaltningsplan för ett år, vilken ska peka på fokusområden, innehålla en årsplan med vad som görs när samt innehålla delar ur utvecklingsplanen och underhållsplanen.

·       Det som väntar nu är en "resa" i fyra steg; Steg 1: utbildning  2: arbetsordning (0-3 mån) 3: Förvaltningsplan (3-6 ån) 4: Utvecklingsplan (6-12 mån). 

Det nya avtalet börjar gälla 1 januari 2020.