Resurseffektivitet

Resurseffektivitet är ett av fyra fokusområden i HSBs gemensamma strategi för hållbar tillväxt. Målet är att 2023 ha en hållbar och resurseffektiv medlems- och affärsverksamhet som optimerar HSBs bidrag till en hållbar utveckling och minskar beroendet av begränsade resurser.

Fokusområde Resurseffektivitet innebär att HSB 2023 ska ha en hållbar och resurseffektiv medlems- och affärsverksamhet som optimerar bidraget till en hållbar utveckling och minskar beroendet av begränsade resurser.

Det styrande målet är en minskad energianvändning i HSB-föreningarna (rekommenderad minskning 30 procent) och reducerat effektuttag till 2023 räknat från 2008. Rekommendationen till HSBs bostadsrättsföreningar är att nå samma mål.

Utöver det har HSB satt upp ett antal frivilliga områden där de delar av organisationen som vill gå längre i arbetet med hållbar tillväxt kan sätta egna mål. Det gäller nyckeltal för användning av återvunnet material, andel produkter som är godkända av Byggvarubedömningen (utformar standard för miljöbedömning) och andel inköp/upphandlingar där kemikaliekrav ställs.

Goda exempel inom våra fyra fokusområden för hållbarhet presenteras här.