Verksamhet i HSB

HSB är en av Sveriges största boendeorganisationer. Vi ägs av våra medlemmar och vårt uppdrag är att tillsammans med dem skapa det goda boendet. Som kooperativ organisation har HSB hela tiden fokus på medlemsnytta och medlemsinflytande. Genom kombinationen av medlemsverksamhet, förvaltningstjänster och nyproduktion hänger hela vår verksamhet ihop och det gör att vi har goda förutsättningar att möta medlemmarnas behov.

HSB är en federation där verksamheten vilar på gemensam grund. För att underlätta samverkan och utnyttja den styrka det ger att verka under samma varumärke, finns tre gemensamma styrdokument inom HSB: HSBs kompass – vägen mot det goda boendet, HSBs kod för föreningsstyrning och HSBs varumärkesriktlinjer. De utgår från de sju kooperativa principerna, våra kärnvärderingar ETHOS och fungerar som ett verktyg för lärande, utveckling, och föreningsstyrning inom HSB.

Det är också viktigt att skapa balans mellan tempo och förankring avseende affärs- och verksamhetsutveckling i en federation med 29 självständiga regionala HSB-föreningar och behov från över 600 000 medlemmar. HSB fattade i mars 2016 beslut om ett gemensamt ledningssystem för detta. Det innebär att goda idéer från hela HSB hanteras i verksamhetsanpassade nätverk och blir till utvecklade, implementerade och gemensamt förvaltade hållbara lösningar. På så sätt kan vi över tid säkerställa att HSB är den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet och våra kärnvärderingar.

Vår kärnverksamhet

Medlem

Förvaltning

Nyproduktion

Bosparande


Vår stödverksamhet

Digitalisering

HR

Inköp

Innovationer

Klimat- och miljöarbete

Marknad och kommunikation

Opinion och lobby

HSB i samhället lokalt och globalt