HSB Living Lab firar 1-årsdagen med solceller och ministerbesök

18 september 2017 Imorgon blir det festligt när HSB Living Lab firar sin första födelsedag. Förutom nyuppsatta solceller på fasad och tak deltar bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson i firandet.

Vid den här tiden i fjol hade hyresgästerna flyttat in i de 29 lägenheterna i innovationshuset HSB Living Lab, beläget på Chalmersområdet i Göteborg. Det firas nu med ett kalas på plats i forsknings- och innovationshuset HSB Living Lab. 

– Det är med stor stolthet som HSB Living Lab bara ett år efter att hyresgästerna flyttade in kan presentera en rad pågående forskningsprojekt. Idag är över 40 forskningsprojekt igång i huset – och de boende har vant sig vid att bo mitt i en forskningsmiljö där allt ifrån teknik, hållbarhet och sociala samband studeras, säger Emma Sarin, projektchef för HSB Living Lab.

Eftermiddagen bjuder på ett späckat program där bland annat tre av forskningsprojekten knutna till HSB Living Lab presenteras, däribland de nyinstallerade och integrerade solceller på HSB Living Labs fasad och tak.

– HSB har under en tid drivit frågan om förbättrade villkor för att utveckla solelen i Sverige. Oftast pratar man om att använda våra befintliga tak för att utvinna solenergi. Därför är det extra glädjande att redan nu kunna visa upp en lösning på integrerade solceller på HSB Living Labs fasad, säger HSB Living Labs projektchef Emma Sarin.

Se fullständigt program och läs mer i pressmeddelandet.