Några aktiviteter under våren 2019

I april var det en Pub-kväll med Påsktema.

Janne Larsson spelade och sjöng och där-emellan ställde han några kluriga musikfrågor till de ca 28 deltagarna. Den som svarade rätt fick en vårblomma eller påskägg. Alla umgicks och trivdes och åt och drack gott.

Tant Grön

Den 14 maj åkte några glada och nyfikna resenärer till Handelsträdgården ”Tant Grön” i Vintrosa. Vi fann en butik med tillhörande kafé och trädgård, fint inbäddat i Gullvive-blommande beteshagar. I butiken fanns allehanda bruksföremål, krukväxter, kläder, leksaker och prydnadsföremål. I trädgården fanns växthus med plantor, perenner, buskar och trädgårdsprydnader. Efter mycket beskådande och inhandlande fick gruppen en god kaffestund ute i trädgården.

Bussresa

Den 17 maj reste 43 boende och inbjudna medresenärer till Kinnekulle och Lidköping med Påhlssons buss. Första stoppet var vid Falkängens konsthantverksby där man fikade och besökte de 12 butikerna som låg i idylliskt upprustade arbetarbostäder längs en bygata. Lunchen intogs, med vacker utsikt, vid Kinnekullegården på Kinnekulles högsta punkt. I Lidköping besöktes Rörstrandsmuseet. Av en guide fick vi höra Rörstrands historia och fakta om porslinet. Efter guidningen fanns tillfälle att shoppa i affären intill samt att fika i museets kafé.

Efter ytterligare ett kort stopp var vi hemma igen ca 18.30.

Julpyssel i föreningslokalen

Söndagen den 8 december sågs några medlemmar för att julpyssla och äta skinkmacka med julmust. Arbetet resulterade i fina julblomgrupper.

 • Tant Grön.jpg
  Tant Grön.jpg
 • Falkängen.jpg
  Falkängen.jpg
 • Kinnekullegården.jpg
  Kinnekullegården.jpg
 • Julpyssel.jpg
  Julpyssel.jpg