Snabb fakta om HSB brf Munkhättan

Här hittar du en sammanställning över brf:en, allt för att underlätta för dig som exempelvis är mäklare. Utdrag från lägenhetsförteckning hittar du på Mitt HSB. Läs mer om Mitt HSB och HSB Överlåtelser längst ner på denna sida.

Namn: HSB brf Munkhättan

Årsredovisning: Finns här

Organisationsnummer: 746000-6039

Byggår: 1959

Antal lägenheter: 313

Lägenheter fördelar sig enligt följande:

  • 1 rum och kök: 23 lägenheter
  • 2 rum och kök: 148 lägenheter
  • 3 rum och kök: 112 lägenheter
  • 4 rum och kök: 30lägenheter

Antal lokaler: 8

Föreningen tillåter delat ägande: Nej

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna: Kärven 1, Strået 1 och Strået 2

Ekonomisk förvaltning: HSB Malmö

Avgiftsförändringar: Den upprättade budgeten för 2020/2021 visade ett höjningsbehov med 0% och styrelsen beslöt att inte höja årsavgifterna för 20/2021. 

Tomträtt: Nej

Individuell mätning och debitering (IMD): Ja

Renoveringar: Här finns information om renoveringar och underhåll.

Passersystem: Passertaggar tilldelas varje hushåll i samband med överlåtelse av lägenhet. Taggarna används vid passage i entréer, samt för bokning av tvättstuga.

Parkering: 152 st p-platser (150 kr/mån), 90 st varmgarageplatser (215 kr/mån). Till parkering- och garageplats är det separat kö. Bostadsrättshavaren sköter sin köhantering digitalt i det inloggade läget ”Mitt HSB”.

Tv och bredband: Samtliga hushåll har Tele2s grundutbud av tv-kanaler och bredband. Ingår i föreningsavgiften.

Lägenhetsförråd: Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra, även om tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.

Gemensamma utrymmen

  • Innergårdar med lekplatser, cykelställ samt grönytor.
  • Tvättstuga finns i respektive trapphus, utrustade med digitalt bokningssystem. För större tvätt, som mattor, täcken och överkast, finns det stycken grovtvättstuga. Denna är belägen på Solvändegatan 3. 
  • Festlokal och hobbyrum

Medlemsansökan: Skickas av mäklaren till föreningen vid köp av bostadsrättslägenhet. Beslut om att bevilja köpare medlemskap i föreningen fattas av förvaltningen.

Kontaktuppgifter till föreningen: Förvaltaren, kontaktuppgifter finns här.

Tips till mäklare: Hantera överlåtelsen digitalt

Med HSB Överlåtelser får alla parter som är inblandade i överlåtelser en effektiv, säker och papperslös hantering. Tjänsten innebär att du som mäklare snabbt får ut avtalet till bostadsrättsföreningen, som i sin tur enkelt kan begära in kreditupplysningar, arbetsgivarintyg med mera. Du och bostadsrättsföreningen kan sedan följa status på samtliga ärenden via sin dator.