Om Föreningen

I ett lugnt område i Gamla Limhamn hittar du vår förening i ett område omslutet av villor, angränsande bostadsföreningar och lummig grönska.

Vår förening består av 5 huskroppar, i kvarteret Ladusvalan, med adresser: Västanväg, Sveagatan och Östra Ansgarigatan. På Älggatan ligger våra lokaler, 1 butikslokal/bageri och 1 verksamhetslokal.

Föreningen grundades 1949 och består av 116 lägenheter.

• 64 st. 2 r o k
  • 50 st. 3 r o k
  • 1 st. etagelägenhet 5 r o k.

I vår förening trivs ung som gammal. Många av våra medlemmar har bott här många år och några ända sedan föreningen grundades. Vi ser just nu ett genartionsskifte och välkomnar yngre och barnfamiljer till denna lugna oas mitt i staden.

I närmoredet till vår förening finns grundskola, förskola, kvartersbutik och frisör. I grannhuset finns Limhamns Kött och Vilt och Limhamns centurm ligger endats ca 800 meter bort. Till havet tar man sig enkelt på 20 minuters promenad. Bussförbindelser till stadsbussarna 4 och 43 ligger inom ett till två kvarter och 33an går från Limhamns centrum.