ValbyNytt maj 2023

02 maj 2023

Lägesrapport från projekt fönsterbyte

Fönsterbyte pågår i Kronborg 15 och besiktning har genomförts i Kronborg 17. Den planerade arbetstakten är någon vecka sen, men i det stora hela flyter projektet på.

Besiktning i Kronborg 15 genomförs den 17 maj klockan 08.00-12.00. då behöver du som boende stanna hemma eller lämna ut dina nycklar. Vi kommer att ha insamling måndag 15 maj klockan 18.15-18.30 samt  tisdag 16 maj klockan 18.15-18.30, och vi kommer att stå på innergården. Nycklarna återlämnas vid besiktningstillfället. Inför besiktningen är det bra om du fotograferar eventuella fel och brister samt mailar bilderna till styrelsen@brfvalby.se senast måndag 15 maj, så hinner vår byggkonsult förbereda sig.

Lägesrapport relining

Projekt relining ska egentligen vara avslutat, men några delar till skyddsrummen har lång beställningstid och därför drar de sista detaljerna ut på tiden. Vi väntar också på att Re-New ska återställa delar av våra gräsmattor.

Innergården och unga gäster från MKB-grannen

Det är vanligt att barn från vår MKB-granne besöker oss för att leka på lekplatsen, och vi har valt att vara generösa med detta. Den 1 maj uppstod dock en konflikt när två barn sparkade sönder ett par buskar och deras föräldrar blev aggressiva då de kontaktades av styrelsemedlem. Tyvärr var vi tvungna att tillkalla polis och anmälan är upprättad. I framtiden hoppas vi att grannbarnen kan fortsätta leka på vår gård, men om du ser att någon gör åverkan på fastigheten ber vi dig att ringa polisen.

Miljöhuset

Snälla, snälla, snälla slå samman kartongerna innan ni slänger dem! Det kan varken ta för mycket tid eller göra särskilt ont.

Föreningskontoret har sommarstängt

Under veckorna 27-33 håller föreningskontoret stängt och styrelsen tar semester. Föreningens e-post kontrolleras en gång i veckan, men inte mer. Uppstår fel i fastigheten gör du en felanmälan via HSB-portalen, gäller det hissen finns särskilt nummer på skylt i hissen som du ska ringa, och är det fel som inte har med fastigheten utan inre underhåll av lägenheten är det ditt eget ansvar att anlita hantverkare. För akuta problem hänvisar till jouren.

Sköna maj

Nu kommer det att gå fort - värmen kommer och träden slår ut. Passa på att njuta, och så ses vi på innergården för fika, grillning och trevliga samtal kring borden.