ValbyNytt Mitt i juni 2023

19 juni 2023 Här kommer ett ValbyNytt lite senare i juni, eftersom vi inte har kunnat få till ett möte med vår HSB-ekonom tidigare. Nu vet vi mer vad vi har råd att göra, eller inte, i år och framöver.

Avgiftshöjning januari 2024

På grund av det höjda ränteläget måste vi säkra ekonomin och därför från och med januari 2024 höja avgiften med 7%. I jämförelse med andra föreningar är det kanske inte så mycket, men det ska räcka för att vi ska vara trygga.

Planerade och kanske inställda projekt

Vi kommer nog inte att kunna genomföra en del av de projekt vi tidigare annonserat. Till exempel kan trapphusen tvingas vänta några år. Föreningens medlemmar har gett styrelsen i uppdrag att prospektera för att klimatanpassa innergården. Styrelsen delar in detta projekt i Fas 1 samt 2. Fas 1 åtgärdar allt som är akut medan Fas 2 tar hand om resten och framåt i tid.

Det som måste åtgärdas är nya grindar till parkeringen vid Kronborg 13 samt gårdsöppning mellan Kronborg 13 och 15. Vi samlar in offerter för detta.

Fönsterprojektet och besiktning av hus Kronborg 13

Fönsterprojektet håller tidsplanen bra, vilket innebär att besiktning kommer att genomföras fredagen den 7 juli från och med 09.30. Du som har skador, vilka uppkommit av fönsterbytet, fotograferar dessa och skickar fotona till styrelsen@brfvalby.se . Glöm inte att ange ditt namn och lägenhetsnummer!

Du får gärna vara hemma under besiktningen, men kan du inte vara det samlar vi in nycklar den 6 juli klockan 18.00-18.15, på gården vid lekplatsen. Nycklarna lämnas tillbaka när besiktningspersonerna lämnar lägenheten och då slänger in nycklarna i brevlådan.

Hissar, porttelefoner och omställning till 4G

Hissarna trilskas mer än de borde göra och vi trilskas med de företag som ska ta hand om hissarna. Vi vill alltså bara berätta att vi vet att hissarna trilskas, bråkar och har sig. 

Vi måste också lämna 3G och gå vidare mot 4G och kanke 5G. Det handlar om att telefonen från varje hiss samt porttelefonerna ska fungera när systemet förändras. Nåväl, vi har beställt arbetet och det kommer inte att påverka någon lägenhet.

Grindarna och cykelparkering

Var snälla och stäng grindarna efter er när ni går igenom.

Vi vill uppmana er som är medlemmar i föreningen att inte parkera era cyklar hos MKB. De boende hos MKB är också många och måste få plats på sin egen gård. Styrelsen tittar på fler cykelparkeringsområden på vår gård. 

Sommaren

Det sägs att sommaren ska bli varm. Det är härligt, men också farligt. Så var hygglig och håll koll på dina grannar som kanske inte klarar hög värme. Har du inte sett din granne på någon dag så ring på. Väldigt sällan blir människor arga om en granne ringer på och vill kolla läget - tvärt om! Svarar inte grannen blir inte Räddningstjänsten arg om du ringer och berättar att du är lite orolig. 

Gå ut och använd gården! Sola på gräsmattorna och läs i skuggan av buskarna, fika och spela backgammon och brodera något snyggt, grilla konstiga grejer, umgås och ha det jämrans fint. Vi ses på gården!