ValbyNytt oktober 2023

17 oktober 2023 Varför kommer inte längre ValbyNytt under första veckan i ny månad? Det beror på att styrelsemötet inte längre ligger inför månadsskifte utan efter, vilket påverkar publiceringstiden för ValbyNytt.

Föreningsstämma 2023

Den 27 november klockan 19.00 har vi föreningsstämma i Immanuelskyrkans samlingslokal (Köpenhamnsvägen 3). Val av lokal är inte av religiösa skäl, utan att lokalen fungerar bra och ligger nära vår förening. Under veckan kommer anmälningslista upp i varje trappa. Om du vill ha macka och kaffe eller te är det viktigt att du anmäler dig på listan. Är du inte intresserad av fika behöver du inte anmäla dig utan bara dyka upp.

Vem får vara med på stämman och vem får rösta? Så här står det i våra stadgar:

"§ 18 Rösträtt, ombud och biträde

På föreningsstämma har varje medlem en röst. Innehar flera medlemmar bostadsrätt gemensamt har de tillsammans en röst. Innehar en medlem flera bostadsrätter i bostadsrättsföreningen har medlemmen en röst.

Medlem som inte betalat förfallen insats eller årsavgift har inte rösträtt.

En medlems rätt vid föreningsstämma utövas av medlemmen personligen eller den som är medlemmens ställföreträdare enligt lag eller genom ombud. Ombud ska lämna in skriftlig daterad fullmakt. Fullmakten ska vara i original och gäller högst ett år från utfärdandet. Medlem får företrädas av valfritt ombud. Ombud får bara företräda en medlem.

Medlem får medföra ett valfritt biträde."

Vi hoppas att jättemånga kommer!

Avgiftshöjning 2024

Som vi under våren informerat kommer avgiften att behöva höjas 7% från och med januari 2024. Vi är tacksamma att inte behöva höja mer än så.

Gårdsdagen

Styrelsen vill tacka alla som medverkade på höstens gårdsdag. Det arbetades och slets något alldeles utomordentligt, vädret var bra och grillarna fungerade. Härligt!

Under gårdsdagen diskuterade några medlemmar möjlighet att starta en soppgrupp. Det låter som en utmärkt idé: en sådan grupp får gärna hänga i föreningslokalen, och vill gruppen ha ett ekonomiskt bidrag från föreningen så skriver ni ihop er idé, syftet med den, hur många ni tror skulle delta och hur mycket ni tror att verksamheten skulle kunna kosta. Det är just sådana här initiativ styrelsen har drömt om, och nu hoppas vi på knyppling, EU-kunskap, broccolins historia och kanske retorik.

Under hösten börjar råttorna vilja komma in i värmen

Höst innebär premiär för råttor inomhus. Vi har kontakt med Anticimex, och ett första steg är att inte locka hit råttor. Alltså, låt oss hjälpas åt att hålla ordning på gården och i miljöhuset - ingen mat på mark och golv!

På tal om miljöhuset så är det beställt tvätt av sopkärl.

Frågor om julen

Ja, det är kanske lite tidigt att börja informera om jul, men vi har fått frågor. Vårt svar är: ja, det blir julgran på gården och ja det blir container för granar och annat till trettonhelgen.

Slutligen,

passa nu på att använda soffor och stearinljus, gå på bio, äta goda måltider med trevliga vänner eller något annat du tycker är mysigt. Mörkret är på väg, och vi kan bestämma oss för att det inte är hemskt utan bara underbart. Äntligen!