ValbyNytt september 2023

06 september 2023

Föreningsstämma och sista datum för motioner

Den 27 november 2023 har vi föreningsstämma.

Det är jätteviktigt att du som medlem kommer, inte bara för att göra din röst hörd utan också för att vara en del av den förening du lever i. Valet att leva i en bostadsrättsförening är också valet att INTE leva i ett boende med hyresvärd. Här är vi alla hyresvärdar och ansvariga för vårt eget, men också varandras, boende. Om du bara är intresserad av ditt eget boende har du antagligen valt fel boendeform.

Som medlem i en demokratisk förening gör du din röst hörd med bland annat motion till stämman. En motion är ett förslag, som du vill att stämman (alltså de medlemmar som kommer till mötet) tar ställning till och förhoppningsvis röstar ja till. (Hur du skriver en motion beskrivs på vår hemsida, så läs där!)

Egentligen står det i stadgarna att alla motioner ska vara inne senast den sista augusti, men vi i styrelsen misstänker att inte alla har varit inne på hemsidan och läst stadgarna. Därför har vi beslutat att förlänga tiden till den sista september. Maila styrelsen eller lägg i styrelsens brevlåda i miljöhuset.

Information om var vi ska ha stämman och hur dags vi börjar meddelar vi senare, men i god tid.

Elprisstöd och bidrag för bullerskyddade fönster

I slutet av augusti och i början av september har vi fått besked om erhållet elprisstöd samt bidrag från Malmö Stad för att vi installerat bullerskyddade fönster ut mot Mariedalsvägen. 

Summan för elprisstödet kommer inte att betalas ut till enskilda medlemmar, utan går till underhållet av vår fastighet. Bakgrunden till att styrelsen tagit detta beslut är att 1) summan pengar är inte särskilt stor; 2) varje enskild lägenhets elförbrukning under tid måste skiljas ut och delas upp, och för detta behöver föreningen anlita hjälp och HSB säljer en sådan service; 3) att köpa HSB:s service är en kostnad som dras från elprisstödet. 

Vi har fått vårt bidrag från Malmö Stad för bullerskyddade fönster ut mot Mariedalsvägen. Detta bidrag har dock hela tiden räknats in i budgeten för nya fönster.

Gårdsdag

Höstens gårdsdag är förlagd till söndagen den 8 oktober klockan 10-14. Då flyttar vi bort gårdsmöblerna, men tittar också till gemensamma utrymmen som källarkorridorer, tvättstugor och inte minst gården. Det kommer att finnas fika och grillat, och naturligtvis möjlighet att umgås med varandra. Container är beställd. Mer info kommer!

Fönsterprojektet 

Den 7 september görs sista besiktningen av installationen av nya fönster. Sedan ska projektet vara nästan avslutat. 

Alla skador som uppstått under bytet i lägenheterna ska åtgärdas vid ett tillfälle, alltså alla åtgärder samlas till samma tillfälle och vi boende blir kontaktade när detta ska ske.

Det har av några medlemmar, vilka bor på bottenplan, efterfrågats något slags spärr på fönsterna så att dessa kan vara öppna utan att brytas upp av utomstående. Vi har letat efter sådana, men tyvärr är alla spärrar vi hittat sådana som bryts upp enkelt av armkraft. 

Vilsna cyklar

För ett halvår sedan, ja faktiskt ännu längre sedan, rensade vi bort cyklar som ingen längre verkade vilja ha. Vi har dessa i ett utrymme, men nu har det gått mer än sex månader så då gör vi oss av med cyklarna. Om du saknar din cykel, läser detta i början av september, så har du kanske, KANSKE, möjlighet att få tillbaka den om du kontaktar styrelsen direkt.

Tack, Jörgen!

Vår med-medlem Jörgen har på eget initiativ valt att laga en del möbler på vår gård. Vi säger: Tack, Jörgen! Vilken hjälte du är!

Hösten

När sommaren går över i höst är det många som känner att ett annat lugn infinner sig. Så kan det vara, men glöm inte bort att vi har odlingar på gården som du kan skörda något från, och att du fortfarande kan sitta utomhus för att umgås, med mat från grill eller inte.