Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Varmt välkommen till HSB Östra

Vi är en regionförening som verkar i Finspång, Norrköping och Söderköping. Vi tillhandahåller trygg förvaltning för HSBs bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare och våra egna hyresfastigheter.

Vinn ett bosparande

Ta steget mot eget och delta i vår stora quiz-tävling! Du har chans att vinna 100 000 kronor till en kontantinsats.

Köp bostad

Köp bostad

Öppna dörren till ditt nya hem hos HSB. Från norr till söder erbjuder vi nybyggda bostadsrätter för livets alla faser.

Hyr bostad

Hyr bostad

Upptäck HSBs 26 000 hyresrätter – bra bostäder för dina behov över hela Sverige. Välkommen hem!

Öppna visningar av HSB Hyresfastigheter

Varmt välkomna att titta in i våra lediga hyreslägenheter måndag 24 juni och torsdag 27 juni.

Passa på att hitta just ditt framtida boende när vi öppnar upp flera lägenheter för visning.

MÅNDAG 24/6 kl. 16:30 - 18:00

Öppen visning av fastigheterna som kallas spinnarna. Det är fastigheter som är belägna i norra delen av Norrköping. Vi kommer även visa upp våra lediga lägenheter på Gjuterigatan och Stockholmsvägen.

Mötesplats: Innergården av Bråboplan 38/40. Ingen anmälan krävs.

TORSDAG 27/6 kl. 16:30 - 18:00

Öppen visning av Albrektsvägen 32 som ligger i södra delen av Norrköping. Vi öppnar upp våra lediga lägenheter som ligger på adressen Albrektsvägen men även Wadströmsgatan.

Mötesplats: Innergården av Albrektsvägen 32. Ingen anmälan krävs.

Bild på fastigheten på Albrektsvägen 32.

Välkommen till HSB brf Inre hamnen - unika bostäder i ny hamnmiljö.

HSB Östras första projekt i Inre hamnen – HSB brf Inre hamnen – är ett boende som passar dig som vill bo nära vattnet och samtidigt ha alla bekämligheter inom räckhåll. 

Försäljningen är i fullgång och i slutet av juni planeras inflyttningen att påbörjas. 

Vill du veta mer om HSB brf Inre hamnen?

 

Läs mer här!

Gröna lån gjorde renoveringsinsatserna möjliga för brf Norrgården

Renoveringsinsatserna kan ofta visa sig vara många i en fastighet som har ett par år på nacken. När genomgång av och planering för dessa renoveringar väl tar fart kan det landa i att det inte bara räcker med en renoveringsinsats, utan att fastigheten faktiskt är i behov av flera. Det var fallet för brf Norrgården i Norrköping. När behovet av renovering ökar, ökar också det finansiella behovet för att ro alla dessa insatser i hamn. Brf Norrgården fick då upp ögonen för gröna lån.

Till artikeln

Ska vi ha en krishanteringsplan till vår bostadsrättsförening?

Det kanske är en fråga som många har funderat på men inte gjort till verklighet. Ann-Christin Olldén, ordförande i brf Mjölnaren, har gjort just det – gjort verklighet av tanken om en krishanteringsplan. För Ann-Christin sitter det i ryggmärgen att tänka på krishantering eftersom hon tidigare har arbetat på MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Hon tog initiativ till att väcka frågan i Mjölnarens styrelse och då skapades en projektgrupp som skulle arbeta fram en krishanteringsplan.

Till artikeln
Till digitala Hemma i HSB

Hemma i HSB

Här kan du läsa det senaste numret av vår medlemstidning Hemma i HSB, trevlig läsning!

Daghem i Blackeberg

Historien om HSB

Ett daghem i Blackeberg på 40-talet. Läs Historien om HSB!

Bli medlem i HSB

Bli medlem i HSB

Privatpersoner och bostadsrättsföreningar tjänar på att vara medlem i HSB. Läs mer om fördelarna här.

Frågor och svar kring avskrivningar i brf

Avskrivningar i brf

Regelverket kring avskrivning i brf är viktigt. Läs frågor och svar här!

Fler nyheter från HSB

loading gif
 • 03 juni 2024
  Som HSB-medlem har du tillgång till många uppskattade erbjudanden och rabatter. Här har vi samlat det bästa för lata – och aktiva – sommardagar.
 • 29 maj 2024
  Nya lagändringar som börjar gälla den 1 juli ökar hyresvärdarnas möjlighet att säga upp hyresgäster som begår brott. Här förklarar HSB Riksförbunds jurist Eva Berg de kommande ändringarna.
 • 27 maj 2024
  Ett levande konstverk får sätta sin prägel på HSB brf Normann i Uppsala. Det rör sig om en hyllning till stadsprofilen Normann Bröndbo och har skapats av konstnären Charlie Granberg i samarbete med HSB Living Lab och Butong.
 • 15 maj 2024
  Åtta av tio svenskar bor i en kommun med bostadsbrist. Ändå störtdyker bostadsbyggandet. Samtidigt har boendekostnaderna skjutit i höjden så att det blivit ännu svårare för unga att flytta hemifrån. Och i jakten på en bostad blir allt fler lurade av bedragare.
Visa alla nyheter