Information Februari 2016

24 februari 2016 Information från styrelsen februari 2016

Föreningsstämma den 17 maj 2016

Varmt välkomna till föreningsstämma den 17 maj kl 18:00 i Siriusordens lokal på Västergatan 13. Regelrätt kallelse kommer under april.

 Motioner

Medlem som önskar få ett ärende hanterat på föreningsstämman anmäler ärendet skriftligen, senast den 1 april. Skicka e-post till styrelsen@billegarden.se eller lägg lapp i brevinkastet till expeditionen, S:t Månsgatan 15.

 Montering av nya vindsfläktar sker inom kort

Montering av nya vindsfläktar sker under vecka 9-15. Under monteringen kan lägenhetsfläktarna i respektive trappa tillfälligt vara ur funktion. Företaget som byter vindsfläktarna informerar i varje trappa när det är dags. Byte av vindfläktarna är ett led i moderniseringen av Billegården. Med moderna vindsfläktar får vi effektivare ventilation och bättre möjligheter att justera ventilationen.

Slipning av trappor under våren

Trapporna i föreningen har under årens lopp blivit smutsiga och det krävs slipning för att få dem rena. Slipningen påbörjas vecka 16. Företaget som utför arbetet sätter upp information i varje trappa när det är dags.

Tänk på att ta bort privata mattor i trapphuset före slipningen. Ett tips är att, de dagar då arbetet utförs, tejpa över dörrspringan med maskeringstejp.

 

Fulla kartongkärl

För att undvika överfulla kartongkärl i soprummen ska större emballage skäras sönder och läggas i containern vid Strålbogatan eller personligen köras till Lunds renhållningsverk.

Rabatt på träningskort på Actic Högevall

Det är dags att skriva nytt avtal med Actic om rabatt för våra medlemmar.  Vi får bättre avtal ju fler som anmäler sig och vill därför göra en undersökning av hur många som är intresserade av träningskort. Visa ditt intresse genom att skicka e-post med ditt namn till styrelsen@billegarden.se eller lägg en lapp med namn i brevinkastet till expeditionen, S:t Månsgatan 15, senast den 15 mars. Observera att detta endast är en intresseanmälan, det är upp till var och en att skaffa medlemskap.

 

Ombyggnad av S:t Månsgatan 15

Styrelsen har anlitat en arkitekt för projektering av renovering och ombyggnation av alla utrymmen i S:t Månsgatan 15, bortsett från tvättstugorna. Det kommer att skapas en lägenhet i lokalerna som vaktmästarna använde. Samlingslokalen utökas med ett bättre kök, övernattningsmöjlighet, toalett och dusch. Expeditionen och korridoren renoveras. Förslaget kommer presenteras på föreningsstämman. Skicka gärna önskemål avseende lokalernas utformning och funktion till styrelsen@billegarden.se eller lämna en lapp i brevinkastet till expeditionen på S:t Månsgatan 15. Vi vill gärna ha dina synpunkter före den 15 mars