Nytt Infoblad

17 april 2019 Information och nyheter från Brf Göta

FÖRENINGENS ÅRSSTÄMMA

Den15 maj klockan 18.30 håller brf Göta sin årsstämma i Östermalmskyrkans lokaler. Årsstämman är den boendes främsta möjlighet att påverka hur föreningen ska drivas under kommande året, bland annat genom val av styrelse och andra förtroendefunktioner. Det är därför viktigt att även DU deltar.

 TAKRENOVERINGEN

 I HUS 1 Fästningsgatan 10/Lönbladsgatan 1 pågår för närvarande arbetet med att byta tak. Naturligtvis kommer det att påverka de boende i fastigheten men förhoppningsvis kommer störningarna inte att vara alltför omfattande. Dessutom kommer arbetet, enligt tidsplanen, att avslutas innan midsommar.

 BOENDETRÄFF

 Vid boendeträffen som hölls den 4 april var temat bättre ventilation, tryggare värme och billigare el. Mattias Camitz, projektledare på HSB Skåne, och Nils Nilsson, KN VVS Ingenjörer AB, redovisade den utredning man genomfört avseende framtida lösningar vad gäller ventilation, värme och el.

En rad aspekter kring energieffektivisering avhandlades, allt från fönsterbyte till solceller. Våra fönster bedömdes inte vara i sådant skick att de behövde bytas, bergvärme är av olika skäl ingen möjlig lösning, det finns ingen anledning att tilläggsisolera vindarna och vad gäller eventuella solceller avvaktar vi regeringens ställningstagande avseende bidrag för installation. 

Styrelsen uppmanades att framför allt fokusera på tre åtgärder för framtida effektivisering;

 ·         Driftoptimering med Nordomatic, en uppdatering av dagens system där man kan följa väderprognoser och dessutom mäta temperaturen i respektive lägenhet, som då kan åtgärdas med punktinsatser. Relativt liten investeringskostnad med upp till 10-15% besparing. 

 ·         Ett gemensamt elabonnemang (IMD) där föreningen upphandlar elen och debiterar för den faktiska förbrukningen för varje lägenhet genom avgiftsavin. Denna lösning innebär vissa investeringskostnader bland annat i nya mätare (3000-4000 kr per lägenhet) men minskar kostnaderna för alla på lite längre sikt.

 ·         Översyn av de enskilda lägenheterna vad gäller upplevelse av klimatet i lägenheten, behov av nya tätningslister, eventuellt dreva fönster med mera.

 KONTAKT MED STYRELSEN/”VICEVÄRD”

 Har du frågor eller synpunkter som gäller föreningens verksamhet ber vi dig att använda föreningens mailadress. brf.gota.kristianstad@gmail.com Det är det absolut bästa och snabbaste sättet att få kontakt med styrelsen! Tänk också på att använda felanmälan när så är krävs. 

 BEMANNING AV VICEVÄRDSEXPEDITIONEN

 Expeditionen kommer att vara bemannad den 20 maj och 10 juni mellan 18.00 – 19.00.

 BRANDVARNARE

Det är av yttersta vikt att alla lägenheter i bostadsrättsföreningen har fungerande brandvarnare. Vi har vid tidigare tillfälle uppmanat lägenhetsinnehavarna att byta sina gamla brandvarnare mot nya. Trots detta har inte alla hörsammat anmodan. Föreningen tillhandahåller de nya brandvarnarna och de kan hämtas i styrelserummet under någon av de tider som kontoret är bemannat.

 Vi uppmanar därför alla de som ännu inte hämtat sina nya brandvarnare att göra så!

 SOPSORTERING

Föreningens kostnader för sophantering är omfattande. Vi ber därför samtliga boenden att sortera rätt. Vi ser ofta att plastkorkar från mjölkförpackningar slängs tillsammans med själva förpackningen och att stora kartonger pressas ned utan att vikas ihop. Det är bara ett par exempel som leder till ökade kostnader för föreningen. Du har fått en ny uppdaterad information från Renhållningen, ta del av den!

 

Styrelsen Brf Göta