Andrahandsuthyrning

30 september 2018 För att en bostadsrättsförening skall kunna fungera ändamålsenligt krävs riktlinjer för andrahandsuthyrning. Att skapa rutiner för styrelsens prövning, av en bostadsrättshavares ansökan om upplåtelse av sin lägenhet i andra hand, sparar föreningen både tid och pengar. En enhetlig hantering skapar också trygghet såväl för styrelseledamöterna som för de enskilda bostadsrättshavarna.

Efter att styrelsen upplevt att det i vissa fall kan vara svårt att tyda vilka skäl man faktiskt får ha för att hyra ut i andra hand har vi valt att förtydliga våra riktlinjer. Detta har skett i samråd med HSB och de riktlinjer de föreslår att man som bostadsrättsförening använder. Detta skapar både trygghet för er som boende så väl som för styrelsen. Huvudändamålet med en bostadsrätt är att den skall brukas av bostadsrättsinnehavaren.

Läs mer kring uthyrning i andra hand på vår hemsida, samt i den information du fått i din brevlåda. Kom ihåg att alltid ansöka om styrelsens godkännande för varje ny hyresgäst du funderar att hyra ut till, även om det skulle finnas tid kvar på ditt föregående godkännande. Styrelsen måste godkänna varje enskild hyresgäst.

Om du hyr ut lägenheten utan styrelsens tillstånd kan det i värsta fall leda till att du blir uppsagd och lägenheten blir tvångsförsåld.

Regler för uthyrning i andra hand

Du hittar Brf Husbondens riktlinjer kring uthyrning i andra hand här på hemsidan. Vi har utgått från HSBs riktlinjer och förtydligat de mest vanliga.