Styrelsen informerar 24 november 2011

Höstmötet 24 november Avgiften höjs med 2,5% kommande år (2012). Höjningen följer den 5-årsprognos som styrelsen presenterade på stämman tidigare i år. Efter ovanstående höjning kommer vår avgift att ligga på 649:-/kvm och år. I en jämförelse med andra jämförbara föreningar i Sundsvalls-området, ligger flera på en högre avgift. Flera av föreningarna har dessutom kostsamma underhållsåtgärder kvar att genomföra.

Altanerna

Styrelsen har arbetat med motionen kring altanerna med målsättningen att kunna presentera ett förslag till höstmötet. Under arbetets gång har vi kunnat konstatera att frågan är mycket mer komplicerad än vad vi tidigare kunnat se. Styrelsen har beslutat att fördjupa arbetet med sikte på att lämna en redo-görelse på kommande stämma.

Balkongprojeketet

Fortskrider som planerat och entreprenören meddelar att man håller tidsplanen. Har du fått din balkongutbyggnad men inte beställt matta, gardiner eller eluttag men ångrat dig och vill beställa. Kontakta förvaltare Henrik Bufvers, tfn 10 01 70.


Biltrafik och parkering på gårdar och gångvägar

Medlemmar framförde på höstmötet att biltrafiken (och parkeringarna) inne på våra gårdar har ökat i omfattning. Det förekommer även biltrafik på området gångvägar. Mötesdeltagarna vill att styrelsen än en gång informerar medlemmar om vilka regler som gäller.


Soprum och grovsoprum

Framkom under mötet att vi inte respekterar vad som får lämnas i våra grovsoprum samt att käll-sorteringen inte fungerar tillfredsställande. Vi påminner därför att alla måste följa de regler som gäller för sophanteringen. Kom ihåg att t ex ”platta till” kartongerna innan du slänger dem. Sköter vi inte sophanteringen kommer kostnaderna att öka vilket i sin tur kan få till följd att månadsavgiften måste höjas och/eller att vi måste stänga våra grovsoprum (något som flertalet föreningar redan gjort). Under 2012 kommer matavfallssortering att införas. Ytterligare information kring detta kommer längre fram.


Brevinkasten

Styrelsen har under en längre tid haft diskussioner med Posten kring brevinkasten och postboxar. För en tid sedan tillskrev Posten samtliga medlemmar och krävde åtgärder och om åtgärder inte genomfördes skulle vi få hämta vår post på någon central plats. Som utlovat har styrelsen fortsatt samtalen med Posten och styrelsen har beslutat att påbörja installation av postboxar under 2012 med sikte på att alla hus har postboxar under 2013. I samband med detta arbete kommer vi inte att byta dörrar. Detta arbete finns med i vår underhållsplan och planeras till 2015.


Förslag till nya stadgar

Lagen om ekonomiska föreningar är under om-arbetning och det påverkar föreningarnas stadgar. Styrelsens målsättning är att kunna presentera förslag till nya stadgar på kommande stämma.

Några tips för att minska risken för bostadsbrand!

Glömmer du ljusen är risken för brand stor.

  • Ta alltid en extra runda innan du lämnar bostaden för att se till att alla levande ljus är släckta och spisen är avstängd. Det kan vara svårt att se om ljusen är tända eller släckta i dagsljus, känn med handen om du är osäker.
  • Använd ljusstakar och ljusprydnader som är ”brandsäkra”.
  • Se till att det finns brandvarnare i bostaden (gärna flera) och kontrollera att de fungerar. Brandvarnaren ska vara placerad i taket.
  • Ställ inte ut gammalt julklappspapper i trapp-huset. Det är din väg ut om det börjar brinna!
  • Förvara inte julklappspappret på din balkong. En felriktad nyårsraket kan lätt starta en brand.
  • Bra att ha en brandfilt och en 6 kg pulversläckare i lägenheten. Det är nästan alltid någon annan än räddningstjänsten som släcker en brand.
  • Ring alltid 112 om du upptäcker en brand eller om någon är i fara.

Vi påminner om att föreningen har...

...tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg. Det betyder att du inte behöver detta tillägg i din hem-försäkring. Har du ingen hemförsäkring (för ditt lösöre) bör du snarast kontakta ngt försäkrings-bolag och teckna en sådan.

Ballofixkranar

Föreningen har valt att montera bort dessa ballofixkranarna som satt under diskbänkarna. Orsaken var att var vanligt med vattenläckage i många kök och försäkringsbolagen kom med krav om åtgärder. Många renoverar sina kök och höjer diskbänken vilket innebär att man måste kapa rören under diskbänken. OBSERVERA ! Det är inte tillåtet att montera in ballofixkranar mellan blandare & vattenledningarna. Kontakta alltid förvaltningskontoret för information innan du påbörjar/beställer arbeten av den här karaktären.

För att läsa bladet i sin helhet - klicka på nedanstående länk.