Styrelsen informerar maj 2011

ÅRSSTÄMMAN 5 MAJ 116 röstberättigade medlemmar deltog på årets stämma och till att justera årsstämmoprotokollet utsågs Anders Johansson och Gudrun Gustavsson. Stämman godkände valberedningens förslag till omval av samtliga förtroendevalda, som var i tur att avgå, i styrelse, fritidskommitté samt revisorer. Stämman beslutde också att rösta för omval av valberedningen. Årsstämmoprotokollet kommer att, så snart det är justerat, finnas tillgängligt på förvaltningskontoret samt här på hemsidan.

INFORMATION FRÅN SKOGSSÄLLSKAPET

Som ett flertal redan upptäckt pågår avverkning i området kring Skogsbackens förskola. Marken ägs av Sundsvalls kommun som beställt avverkningen för att få in mer ljus till dagisgården och för att kunna anlägga ett skidspår. Vid inspektion av skogen upptäcktes att denna är i mycket dåligt skick (en stor mängd ruttna/döda träd) samt att skogen är hårt angripen av granbarkborre. Det sistnämnda har medfört en större avverkning än planerat för att stoppa spridningen av granbarkborren.

BALKONGPROJEKTET

Första husgruppen är nu färdigställd och nästa besiktning genomförs den 18 maj. Vi ligger nu i fas med den planerade tidsplanen. Under juli månad kommer arbetet att ligga nere. Alla påbörjade balkonger kommer dock att färdigställas innan vi stänger för semester.

Kom ihåg att du kan beställa matta, gardiner och eluttag. En visningsbalkong finns i Centrumhuset, information om öppettider samt beställningsformulär deals ut av Ryds Glas till berörda hus.

INGA BILAR PÅ GÅRDAR/GÅNGVÄGAR

Det är endast tillåtet att åka in med bilen för i- och urlastning. Parkering, oavsett tiden, ska endast ske på därvid avsedd plats, d.v.s. områdets parkeringar.

Det är också absolut förbjudet att köra bil, motorcykel, EPA-traktor etc. på områdets gångvägar då dessa är avsedda för gående. I sammanhanget kan nämnas att t.ex. polis, utryckningsfordon och bevakningsföretag har tillåtelse att vid behov nyttja områdets gångvägar.

NÄR DU RINGER FÖRVALTNINGSKONTORET EFTER KONTORSTID

När du ringer telefon 100170 och kontoret är stängt, kopplas du automatiskt vidare till den centrala växeln. Du får då ett röstsvar som ger dig olika knappvalsalternativ. OBS! Om du inte gör något val, utan väntar i telefonluren, kopplas du automatiskt vidare till felanmälan/SOS.

INTE TILLÅTET ATT GRILLA PÅ BALKONGER/ALTANER

Kom ihåg att det av brandsäkerhetsskäl inte är tillåtet att grilla på din altan eller balkong. Flytta ut grillen till gräsmattan och på behörigt avstånd från huset och brännart material. Nyttjar du någon av de grillplatser som finns inom området, kom ihåg att ta reda på eventuella matrester för att undvika besök av råttor/möss.

TRAPPHUSENS PORTAR OCH FÖNSTER

Trapphusens portar och fönster får inte ställa upp utan ska hållas stängda. Detta för att inte "rubba" husets ventilation samt för att vi inte ska få in objudna "gäster".

DU SOM HYR P-PLATS ELLER GARAGE

Under den varmare tiden på året minskar antalet "fria" parkeringsplatser. Styrelsen vädjar till alla som hyr p-plats/garage att ni använder dessa oavsett årstid så att våra gäster har någonstans att parkera.