Nästa års avgifter med mera.

28 november 2017 Föreningens budget inför 2018 är nu klar.

Föreningens likviditet är fortfarande god trots relativt höga obudgeterade kostnader i samband med återställandet av huset  som brann på Vickervägen. Trots en heltäckande fastighets-försäkring kom vår andel i kostnaden att landa på runt 3.000.000:- främst på grund av åldersavdrag. 

Vår budget visar också att det extra påslag för kabel-tv som infördes i somras inte längre behövs! 

Med andra ord så är avgifterna 2018 oförändrade samt att TV-avgiften tas bort.

Planerat underhåll

Under våren och försommaren var delar av styrelsen tillsammans med några barnfamiljer runt i gårdarna och diskuterade vilken typ av lekutrustning som skulle ersätta den vi var tvungen att skrota ur. Beslut togs och beställning gjordes hos Haags med baktanken att utrustningen kunde monteras upp under sommaren. Tyvärr passade Haags på att flytta sin fabrik i sommar och all deras produktion hamnade rejält på efterkälken. Efter en överenskommelse men leverantören få vi nu våra nya lekutrustningar i april/maj 2018, i god tid för att bli lekfärdiga innan sommaren.

Silverfisk och myror

Dyker det upp ohyra i lägenheten så är det NOMOR som ansvarar för att den försvinner. Ring 0771 122 300 eller anmäl på webben https://www.nomor.se/skadeanmalan

När de vill veta föreningens försäkringsnummer så ange 720503

Det brandskadade huset på Vickervägen

I mitten av augusti kunde vi hälsa våra evakuerade grannar välkommen tillbaka till sina lägenheter i hus 3 på Vickervägen. Återställandet av huset följde den uppgjorda planen trots att det under tiden upptäcktes flera allvarliga fel och skador i fastigheten. De torrlagda värmeledningarna till lägenheternas element hade på flera ställen rostat sönder och då på ställen där de gick igenom betongvalv och väggar. Tappvattenledningarna ställde också till det då dessa inte var fullständigt dränerade vilket fick till följd att de frös sönder.

En viktig påminnelse!

Testa batteriet i brandvarnaren. Gjorde ni inte detta den 1:a advent så gör det nu. 

En fungerande brandvärnare stoppar inte brand men den räddar liv.

Förändringar i sophanteringen

Någon möjlighet att avhända sig den avfallsfraktion som kallar restavfall/deponi är det slut med från årsskiftet. Felaktig sortering och små faktiska mängder av porslin och glas gör att kommunen inte längre kommer att hämta detta. Vi hänvisas till Återvinningen vid Odenskogsvägen i fortsättningen.

Förändringar i den dagliga skötseln av föreningen.

Anders Leidnert jobbar februari ut åt föreningen. Arbetsuppgifterna han har skött kommer till viss del att tas över av HSB Service och Samhall.


Till nyhetslistan