Inför 2019

11 december 2018 Avgiftshöjning inför 2019 och annat

Budget 2019

Aviserade avgiftshöjningar på vatten, sophantering, el och fastighetsskötsel tvingar oss att höja månadsavgiften med 2%. En uppskattad produktion av egen el från solcellerna gör att höjningen stannar på endast 1% från och med 1 januari 2019.

Störjour

Vi  har avtal med PD-Bevakning om sk störjour. Jouren anlitas då vi som granne behöver dokumentation på att det pågår en störning. Vår förvaltare bör kontaktas i första hand vid störning. Telefonnumret till PD-bevakning:070-323 85 85  avtalnummer om de vill veta: 1719884455 För varje utryckning betalar föreningen en avgift på 1000:-

Batteri i brandvarnare

Så här veckorna före jul passar det alldeles utmärkt att kontrollera funktionen på de brandvarnare man har att ta ansvar för.

Snöröjning

Föreningen har lejt HSB Service att skotta trapporna under kommande vinter. Skottningen kommer att ske vardagar under kontorstid.

Lekutrustningar

Många av gårdarnas lekutrustningar har blivit utbytta samt sanden i de flesta sandlådor.

Tvättstugorna

Vårt nästa stora projekt är renovering av tvättstugorna. Något startdatum finns inte men förhoppningsvis kan vi börja med Vickervägen redan under 2019.

OVK och ventilationen

Efter nästan ett års process har äntligen vår OVK-besiktning blivit klar. Dessvärre har vi fått många icke godkända lägenheter där det framför allt har monterats in spisfläktar som inte passar vårt ventilationssystem. Åtgärder för att rätta till detta pågår. Innan ni monterar in fläkt ring förvaltaren för att få reda på vad som gäller. Vi tillåter att bara spiskåpa eller korrekt injusterad alliancefläkt får monteras in i köken.

Soprummen

Ordningen i soprummen brister ibland. När ni slänger kartonger så vik ihop dem så att inte kärlet fylls med luft. Ställ inte det som är osorterat på golvet, tänk efter en gång extra och välj en fraktion där det passar. Grovsopor tas ej emot för närvarande.

Dränering

Asfaltplanen bakom Vickervägens tvättstuga har under många år varit bedrövlig samtidigt som golven i garagen levt ett eget liv i samband med vinter, vår och tjällossning. På försök har vi nu grävt en dränering bakom garagelängan som vi hoppas ska leda undan det vatten som hittills har stängts inne.

Samlingslokal, gästlägenhet, bagarstuga och släpvagn

Dessa objekt som vi erbjuder medlemmarna är populära. Ni som hyr, se över skicket. Är det något som är fel tveka inte att kontakta vicevärd eller någon i styrelsen för åtgärd.

Hemsidan och Facebook

Hemsidan kommer att få en annorlunda inriktning. Den kommer i första hand att bli föreningens fönster utåt mot människor som är intresserade av vår förening. För medlemmarna kommer vi att presentera medlemsinformation genom portalen Mitt HSB. Projektet är i gång men långt ifrån färdigt. Önskemål om att finnas på Facebook har vi tillmötesgått och i dagsläget har vi 226 medlemmar. Facebookgruppen är sluten för boende här.

Internet

I våras klagades det på att vårt Internet var slött. Vi tecknade avtal med Tele2 om en höjning av kapaciteten. Tyvärr har det efter sex månader inte lett till någon för-bättring. Det är framför allt de lokala entreprenörerna i samarbete med IP-Only som inte klarar av att ordna upp bland sin fiber som har förorsakat fördröjningen.

Solceller

Solcellsmontaget blev klar i slutet av oktober. Anläggningen täcker 1262 m2 på sex av våra hustak. 839 paneler totalt som har en elektrisk effekt 243 kW. Anläggningen beräknas ge 219.000 kWh om år vilket är cirka 18% av vår årsförbrukning av el. Totalt kostnad 3.000 000:- och vi får igen 900 000:- av staten.

Drönarfilmen

En utomordentligt läcker filmning över vår förening gjordes av Solenergi Norr AB i samband med deras solcellsmontage. Titta och inse att vi finns på ett unikt och naturnära område.

http://lillsjon.net/~a120a/drone/drone_lillsjon.mp4 Länk finns också på hemsidan.

Laddboxar

Styrelsen har beslutat om att låta montera upp laddboxar i garage och parkeringar för de som önskar detta. Detta för att underlätta för de medlemmar som vill minska sitt fossilbränsleberoende. Vi har sökt bidrag för 30 boxar med slutmon-tering 31/12 2021. Bidraget är beviljat. För er som funderar på att skaffa ladd-hybridbil eller en ren elbil kan detta underlätta det framtida valet. Hör av er till vicevärden om ni redan nu behöver en laddbox.

Gästladdning av elbil

Vid samlingslokalen finns ett eluttag säkrat till 16A som kan utnyttjas om någon får besökare som behöver ladda sin bil. Uttaget är både av shucko- och 5-stift CEE.