Vinterinformation 2022/2023

27 november 2022 Styrelsen har nu haft sin genomgång av ekonomin inför 2023.

Flera av våra större utgiftsposter har ökat i enlighet med avtal och förväntad inflation. Det gäller bland annat fastighetsskötsel, avfallshantering, el, värme och vattentaxa. Räntorna har höjts och beräknas höjas än mer under nästa år.

Styrelsen har därför beslutat att höja årsavgiften med 7% !

För en del av oss kommer denna höjning att bli kännbar men styrelsen kan inte avstå avgiftshöjningen då de budgeterade utgifterna är högre än de pengar vi får in på års-avgifterna. Vi kan ändå vara glada över att våra avgifter ligger på en relativt låg nivå både före och efter höjningen.

-Elen kommer också att höjas, från 1,31 till 1,80:-/kWh. Den höjningen kommer dock inte att ses på hyresavierna förrän i april eftersom det är minst fyra månaders eftersläpning mellan avläsning och debitering.

-Gratisladdning av elbilar kommer att stoppas inom kort. För att utnyttja laddarna måste en ”tagg” registreras och användaren får sedan en fast månadskostnad. Mer information när förändringen sjösätts.

-Nu när vintern är här så blir det extra tydligt att hundar rastas längs våra gångstråk. Tänk på punkten 14 i våra ordningsregler: Innehavare av husdjur ska övervaka att dessa inte stör eller förorenar i fastigheten och inte heller rastas i planteringar eller på barnens lekytor. Plocka upp djurets spillning inom hela området.

Vinterinformation 2022/2023