Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
Kalk

Kalk

Malmö, Kalkbrottet
Kalkbrottet - mitt i naturen, mellan stad och hav
Med utsikt över det storslagna Kalkbrottet Limhamn pågår försäljningen av HSB brf Kalk!
Nu finns ett tillfälle att bli granne med en natur utan dess like. Här, alldeles på gränsen till det vackert karga Kalkbrottet Limhamn växer nu fyra flerbostadshus fram. Oavsett om du söker en mindre bostad, en lägenhet utformad som ett radhus eller vill leva högt och fritt i ett eget penthouse erbjuder HSB brf Kalk ett boende på en plats med egen karaktär och känsla.

HSB brf Kalk har nära till det allra mesta. På livliga Limhamns Centrum finner du ett brett utbud av butiker och all tänkbar service. I närområdet finns förskola och flera skolor.

Trots närheten till staden är området som gjort för ett liv utomhus. Motionsslingor, fiske, golf och ridning är bara några av alla aktiviteter du har på nära håll. På sommaren kan du ta cykeln till badstranden i Sibbarp eller Ribersborg, på vintern finns Hylliebadet som alternativ. Bussförbindelser, bil- och cykelvägar ger direkt förbindelse till Limhamn och Malmö centrum och i Limhamn hittar du allt du kan behöva i vardagen.

Du vet väl om att om du köper nyproduktion av HSB erbjuds du möjlighet till en tillfällig hyresrätt? För mer information, kontakta vår mäklare.
Det brukar heta att bra arkitektur släpper in naturen. Här, på gränsen till det karga kalkbrottet, reser sig fyra huskroppar i kontrast till sin omgivning. På tomten belägen mellan Sibbarp och Victoria park – en plats där villabebyggelse idag möter flerbostadshus – växer HSB brf Kalk fram. Och just det har arkitekterna tagit tillvara: med visionen att skapa en hybrid mellan de
olika bostadsformerna erbjuder HSB brf Kalk blandade boendeformer i ett helt nytt kvarter. Här finns just variationen mellan små och stora lägenheter, lägenheter utformade som radhus och penthouse på taken. Eller enkelt sagt, bostäder för alla. För att ta tillvara på, och lyfta kalkbrottets karaktäristiska och vackert karga landskap, har arkitekterna arbetat genomgående med kontraster. Svarta hus i skiffer ramar in bostadsgården, som i sin tur är en blandning av kalklandskap och frodande grönska. Skiffer är ett naturmaterial med egenskapen att kunna skifta kulör med vädret. Fasaden kompletteras med fasadgrönska och bronsfärgade balkongräcken. På så sätt flätas hus och gård samman.

Mycket arbete har lagts på att skapa välplanerade bostäder. Alla lägenheter är anpassade efter väderstreck med optimal placering samt generösa balkonger, terasser och uteplatser. Allt för att på bästa sätt ta tillvara på solförhållanden och utblickar som varit en central aspekt för byggnadernas placering på tomten. Kvarteret består av fyra individuella volymer i olika storlek och höjd: två lägre hus i norr mot den befintliga bebyggelsen och två högre mot kalkbrottet och landskapet i söder. Volymerna är placerade för att erbjuda bästa möjliga utsiktsförhållanden. De fyra huskropparna är sammanhållna men har alla en levande fasad med delvis indragna hörn och levande taklandskap
med indragen penthousevåning.
KÖP EN LÄGENHET I HSB BRF KALK MED HSB DELA


Under första kvartalet av 2022 planeras säljstart för lägenheterna i HSB brf Kalk. Genom säljstarten lanseras även HSB Dela i Malmö där du som bosparare i åldern 18-29 år erbjuds att dela ditt bostadsköp med HSB. Modellen innebär att HSB köper 50 procent och du som ung vuxen köper 50 procent av en bostadsrättslägenhet.
HSB Dela är ett sätt för HSB att hjälpa unga bosparare som idag har svårt att köpa en egen lägenhet in på bostadsmarknaden.
I HSB brf Kalk finns cirka 75 lägenheter i storlekar från ett till fem rum och kök. Av dessa kommer åtta av de mindre lägenheterna att vara möjliga att köpa enligt HSB Dela.Läs mer om HSB Dela här!
bild på Mattias Jansson
Kontakt
Mattias Jansson
Mäklare, Fastighetsbyrån
Till salu
InflyttKvartal 4 2024 för hus 1 och 2 samt kvartal 1 2025 för hus 3 och 4
Antal bostäder78
Antal rum1 - 5 rum och kök
Boarea33 - 124 kvm
Pris1.545.000 - 8.995.000 kr
Avgift2.265 - 7.437 kr/mån
HSB Dela

Bostäder & priser

Antal rum

Boarea kvm

Högsta pris

Våning

Status

Till salu
1 rok
33 kvm
Nr 1-14
1.545.000 kr
2.265 kr/mån
1 av 5
Till salu
2 rok
48 kvm
Nr 1-04
2.045.000 kr
3.051 kr/mån
1 av 5
Till salu
2 rok
50 kvm
Nr 1-06
1.995.000 kr
3.188 kr/mån
2 av 5
Till salu
2 rok
61 kvm
Nr 2-28
2.545.000 kr
3.733 kr/mån
1 av 4
Till salu
3 rok
75 kvm
Nr 2-36
3.095.000 kr
4.498 kr/mån
3 av 4
Status Antal rum Boarea Våning Pris Avgift Nr
Till salu 1 rok 33 kvm 1 av 5 1.545.000 kr 2.265 kr/mån 1-14
Till salu 2 rok 48 kvm 1 av 5 2.045.000 kr 3.051 kr/mån 1-04
Till salu 2 rok 50 kvm 2 av 5 1.995.000 kr 3.188 kr/mån 1-06
Till salu 2 rok 61 kvm 1 av 4 2.545.000 kr 3.733 kr/mån 2-28
Till salu 3 rok 75 kvm 3 av 4 3.095.000 kr 4.498 kr/mån 2-36

Hitta rätt bostad

Använd vår bostadsväljare för att hitta lediga bostäder till salu. Jämför mellan olika bostäder och hitta det rätta boendet för dig.

Bilder

Mer info

Kontakt

Mattias Jansson

Mattias Jansson Mäklare, Fastighetsbyrån

Daniel Lundin

Daniel Lundin Mäklare, Fastighetsbyrån

Välkommen på visning

29 juni 2022 kl. 16:30 - 17:30

HSBs visningslägenhet på Hyllie Boulevard 2G

Välkommen att boka tid till visning i HSBs visningslägenhet som ligger på Hyllie Boulevard 2G. Boka här: https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/objekt/?objektID=2535411

Lägg i kalender

Om området

Omgivning

HSB brf Kalk har nära till det allra mesta. På livliga Limhamns Centrum finner du ett brett utbud av butiker och all tänkbar service. Den charmiga småbåtshamnen med Dragörkajen och Mastios pizzeria nås enkelt till fots eller
via cykelväg. Och när du plötsligt suktar efter storstadspuls finns ju alltid Malmö city en bussresa bort.

Men HSB brf Kalks närområde sträcker sig faktiskt utanför Sveriges gränser. För bara tio minuters bussfärd bort ligger Hyllie, som utöver att vara hem åt ett av landets största shoppingcentra, har utmärkta tågförbindelser till både
Köpenhamn och Kastrup samt vidare inom Skåne och Sverige. Här blir det lätt att verkligen dra nytta av Malmös ypperliga geografiska placering och närhet till kontinenten.
Småbåtshamnen, där det bland annat ligger ett fiskrökeri och en populär pizzeria.

Kommunikation

Buss i nära anslutning mot både Hyllie och Limhamn samt Bunkeflo.

Service

I direkt anslutning till HSB brf Kalk hittas Kalkbrottets förskola. Men även inom
promenad- och cykelavstånd finns ett stort utbud för- och grundskolor för barn i alla åldrar, från förskoleklass till årskurs nio. Som exempelvis Bergaskolan, Karl Johansskolan, Geijerskolan, Elinelundsskoolan, Djupadalsskolan och Linnéskolan. Kort sagt finns stora möjligheter att hitta en skola att trivas på.

I området kring Elinegård finns Hemköp, frisör och en mysig blomsterbutik och åt andra hållet Limhamns centrum med alla restauranger och all den närservice som vardagen kan tänkas behöva. Även Lidl finns i närheten.

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Anmäl intresse