Aktuellt I föreningen

31 juli 2022

Nytt elavtal tecknat till våren med Tranås Energi

Brf Stigarna har lyckats få till ett 3-årigt avtal med start våren 2023 via Tranås energi. Det var mycket positivt då det i dagsläget har visat sig vara svårt att få längre avtal med leverantörerna. Styrelsen valde därför detta dels för att kunna budgetera kontrollerat mot de skenande elpriserna på marknaden och ge föreningen de bästa förutsättningarna då vi har haft historiskt låg förbrukningskostnad. Trots detta så räknar vi med en kostnadsökning på ca 50% på elförbrukningen vilket är beklagligt.

Dags för Förrådsinventering.

Du som boende i Brf Stigarna kommer få i en informationslapp i brevlådan där du uppmanas märka ditt förråd med lägenhetsnummer, namn och adress. Anledningen är att ta redan på vilka som används aktivt och vilka vi ska återkalla. Det finns boende på vissa adresser som inte har eget förråd eller har fått sina övertagna. Du har rätt till 1 förråd i stål, plåt eller hönsnät. Saknar någon boende ett förråd så kommer man få lämna tillbaka ett. Efter denna uppmärkning så är ditt förråd knutet permanent till lägenheten. Förråd som inte märks upp kommer registreras och tömmas.

Brandrisk på gårdarna, ta med tändvätskan in!

Grilla gärna nu till det fina sommarvädret men ta bort tändvätskan när du är klar. Flera gårdar lämnar kvar dessa och de måste bort med hänsyns till brandrisken inne på gårdarna. De kommer flyttas om det blir nödvändigt.


Brandsäkerhet i din lägenhet

Styrelsen påminner om ditt egna ansvar att ha MINST en fullt fungerande brandvarnare i din lägenhet vilket du förväntas ha enligt lag. Självklart kan du ha fler och komplettera gärna med en pulversläckare och brandfilt. Anledningen till den här uppmaningen är att vi har haft flertal påbud med brand i lägenheter där liv och egendom höll på att gå väldigt illa åt. 

Trasiga och kvarglömda leksaker 

Det är härligt att se våra minsta boenden som använder gårdar och lekplatserna fullt ut. Vi ber er att kasta trasiga leksaker och ställa iordning de som är ute på gårdarna så de inte ligger ute på inne gatorna, vändplanerna med mera. Anledningen är att trasiga leksaker blir föreningens ansvar att hantera om någon skadar sig och de ska vara godkända om de är till "för allmänheten". Dessutom får både våra entreprenörer och färdtjänst mm svårare att ta sig fram när man har glömt cyklar mm ute. Så plocka hem leksakerna efter dagen så de får fortsätta vara hela och fina.

Inbrott i källlarförråd på Ringvägen 6

Boende och Securitas har anmärkt på att vissa förråd har haft inbrott nu under sommaren tyvärr. Styrelsen uppmanar samtliga boende att vara uppmärksamma och kontakta styrelsen direkt om man ser någon misstänksamt. Vid pågående brott ringer du alltid 112 till polisen först. Allt annat lämnar vi över till Securitas hundförare för punktmarkering.