Information om höjning av avgifter för garage i Brf Bränneriet fr o m den 1 april 2021

15 december 2020

Hyran för garageplats i Brf Bränneriets garage har varit oförändrad sedan 2015. Samtidigt har avgifter för parkering och boendeparkering höjts i området. I samband med en översyn av användning av ytor i garaget, höjning av månadsavgifterna i Brf Bränneriet, höjning av hyrorna för förråd och andra utrymmen (+ 50%) i Brf Bränneriet har styrelsen beslutat att höja avgifterna även för parkeringsplatser mm i garaget för Brf Bränneriet fr o m 1 april 2021.

Utgångspunkten för förändringen är en anpassning av avgifterna till kostnaderna för boendeparkering i området, dvs det ska inte vara billigare att ha p-plats i garaget jämfört med att ha boendeparkering i området.

Boende i Brf Bränneriet betalar för enkelplats en avgift som motsvarar avgiften för boendeparkering i området. Det medför en hyreshöjning med 30 % för parkeringsplats för Bränneriets boende. Därför har styrelsen beslutat att även avgifter för P-platser för boende utanför Bränneriet höjs med samma procentsats.

Avgifter för burar mm höjs inte. Avgift för dubbelplats justeras också och med samma grund som tidigare.

Sättet som höjningen genomförs innebär att nya avtal skickas ut till alla de som har garageplats i Bränneriet. I de nya avtalen ska det finnas en möjlighet att efter beslut i styrelsen för Brf Bränneriet årligen höja hyran för garageplats utan att alla hyresavtal för garageplatserna ska skrivas om. Det medför att eventuella höjningar av hyran i fortsättningen inte behöver blir lika höga vid ett enda tillfälle.

Avtalen skickas inte ut med mottagningsbevis. Det förenklar mottagandet för berörda. Även om avtalen inte skickas undertecknade i retur till HSB före utsändandet av hyresavier för kvartal 2 2021 kommer den nya hyresnivån att anges på avin. Om då hyresgästen betalar den nya hyran anses det nya avtalet godkänt, i princip.

Kostnaderna för garaget har ökat för föreningen och det är inte rimligt att alla de boende i Bränneriet som inte har bil ska bidra till kostnaderna för garaget. Ökade krav på brandskydd och kostnaderna för sprinkleranläggningen, ny belysning och snart översyn av fläkt mm medför att kostnaderna ökat för föreningen. Behovet av åtgärder även i övrigt i garaget är stort.