Våren är här och med den cykelstölder!!!

02 mars 2021

Cykelstölderna ökar nu verkar det som.

Styrelsen har uppmärksammats på att ett flertal inbrott/inbrottsförsök i förråd skett i våra närliggande föreningar. Inbrottsförsök och cykelstölder har även skett i vår förening.

Var därför medvetna, håll ögonen öppna och notera om ni ser något skumt som försiggår.
Lås era cyklar. Väl.

BRÅ_ Cykelstöld

Cykelstölder är en brottstyp som ökade i mars 2020 men minskade i april och maj 2020, jämfört med motsvarande månader 2019. Minskningen vändes i juni till en ökning som fortsatte i juli samt även i augusti, då nivån var 14 procent högre än i augusti 2019. Ökningen i mars hade också påbörjats tidigare, och noteras för både januari och februari. Ökningarna kan till viss del hänga samman med de allt vanligare och stöldbegärliga elcyklarna. Förekomsten av elcyklar, och därmed också stölderna av dem, har ökat påtagligt under senare år. Sammantaget går det inte utifrån statistiken att dra slutsatsen att de senaste månadernas ökningar och minskningar skulle vara kopplade till pandemin[1].


[1] BRÅ, Anmälda brott under 2020 jämfört med 2019. https://www.bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/nyheter/2020-09-17-minskning-av-anmalda-brott-i-augusti.html (hämtad den 2021-03-01)