Ändring i röstningsformuläret till Årsstämman

05 juni 2020 Ändring i röstningsformuläret till årsstämman den 11 juni 2020. Punkt 16 b om ersättning till arbetsgrupper utgår.

Under många år har styrelsen gett ekonomisk kompensation till medlemmar som har utfört arbeten som varit till gagn och nytta för föreningen. Dessa belopp har tidigare inte redovisats eller beslutats av en stämma. I år var det styrelsens ambition att öppet redovisa beloppet vid stämman. 

Dessvärre måste vi erkänna att den juridiska kompetensen inom styrelsen var bristfällig.

I kallelsen under punkt 16 skriver styrelsen om bidrag till Seniorföreningenq, Snickeriföreningen och Trädgårdsodlareföreningen, men nämner inte ersättningen till de arbetsgrupper som styrelsen vill ersätta med totalt 85 000 kr.

I röstningsformuläret punkt 16 b finns förslaget medtaget. Styrelsen har fått ett påpekande från en medlem om att detta är ett formellt fel. Punkten borde ha varit med på dagordningen.

Efter konsultationer med HSB:s jurister konstaterar de att punkten 16 b inte kan behandlas av stämman, men att det ligger inom styrelsens mandat att betala ut beloppet. Styrelsen drar därför bort punkt 16 b från röstningsformuläret och räknar inte eventuella röster på 16 b.

 

MEN INTE NOG MED DET!

Under punkt 13. Beslut om disposition av vinst eller förlust enligt balans­räkningen, skriver styrelsen att det finns 9 926 384 kr till stämmans förfogande. Rätt belopp enligt årsredovisningen är 9 926 381 kr, vilket är det belopp som stämman ska ta ställning till.

 

KOM IHÅG ATT RÖSTA!

Styrelsen