Brandintermezzo i Gransätra

19 februari 2010 Sena nattvandrare och gransätrabor blev igår (18 februari), lätt förskräckta när de såg invasionen av brandbilar, ambulanser och polisbilar i Gransätra.

Det var en olyckligt placerad värmefläkt, som satte eld på en soffa på en balkong. Elden släcktes snabbt av de boende och inga människor kom till skada, men lägenheten drabbades ändå av sot- och rökskador. Brandmännen förvissade sig om att branden var helt släckt och hjälpte till med att få ut röken ur trapphuset. Händelsen ger oss en onödigt tydlig påminnelse om att vi ska ha stor respekt för värmefläktar och annan elektrisk utrustning. Vi måste se till att vi alltid följer de säkerhetsanvisningar som fabrikanterna ger. Värmefläktar och t.ex. levande ljus skall aldrig lämnas utan uppsikt. Vi ska också sända en tacksamhetens tanke till brandförsvaret, som snabbt kom till platsen med en stor styrka. Det var över 10 räddningsfordon, inklusive polisen, som var hos oss igår. Brandförsvaret tar alla tillbud på allvar och det ska vi också göra.

Någon gång då och då bör man läsa brandförsvarets tips och instruktioner om hur man ska bete sig om det ändå börjar brinna. Du hittar dem bl.a. i Gransätras ABC.