Soprumsbygget 1989, ett intressant bidrag från läsare av hemsidan

16 november 2004 (text och bild Marianne och Lars Abrahamsson)

Lars och Marianne Abrahamssonport 11 ger en historik återblick
Ibland får man ett ryck att titta i gamla fotoalbum och minnas tillbaka vad som varit. Vi har nu bott här på Gransätra sedan november 1986 och fått många nya fina vänner. Förändringarna inom föreningen har också varit stora och omfattande och inte minst runt panncentralen. När vi kom första gången till Gransätra parkerade vi bilen bakom panncentralen som då var gästparkering.

  • I maj 1988 läser vi i Gransätra kontaktblad att en garagebyggnad skall uppföras intill panncentralen och att ett soprum kommer även att byggas.
  • I oktober 1989 har byggplanerna tagit fastare form och att styrelsen ser fram emot att slippa ha grovcontainer vid panncentralen. Bygget med de nya förråden och grovsoprummet kommer igång och med det kommer kameran fram.Under byggtiden dokumen-teras de olika etapperna vilket nu visas i följande bilder.
  • Julen 1990 har Gransätra Kontaktblad övergått till att heta Gransätrabladet och där kan man läsa följande:
  • Nya Garage. Nu är de nya garagen bredvid tvätthallen klara. De skall användas för föreningens traktor, snöplog och övriga redskap.En arbetsbänk kommer att finnas, om man behöver snickra och måla om utrymmena hemma inte tillåter att man brer ut sig.
  • Julcontainer I år kommer varken julgranscontainer eller container för julklappspapper att finnas uppställda. Numera har vi ett grovsoprum bredvid de nybyggda garagen vid panncentralen, där vi skall lägga julklappspapper m.m.Julgranar skall vi ställa i inhägnaden bakom panncentra-len".

Detta är ett avsnitt om hur Gransätra har utvecklats under några år och hur fina friska ideer blivit förverkligade.
Lars o Marianne Abrahamsson

Bilder från soprumsbygget 1989