Extrastämman avslog uthyrning av föreningslokalen

25 september 2008 Extrastämman den 23/9 var mycket välbesökt, 72 röster avgavs, varav 16 fullmakter. Det innebär att ungefär hälften av medlemmarna gjorde sin stämma hörd.

Föreningens ordförande Jan Tillenius informerade om för- och nackdelar med att hyra ut delar av Föreningslokalen till förskoleverksamhet. När styrelsen först fick förfrågan var man tveksam. Men vid närmare eftertanke övervägde fördelarna, inte minst ur ekonomisk synvinkel. Hyresintäkterna på ca 120.000 kr per år, skulle t.ex. kunna användas för att förbättra panncentralen eller andra föreningsnyttigheter. Överenskommelsen skulle dessutom innebära att föreningsaktiviteterna i stort sett kunde fortsätta som tidigare under kvällstid och helger, genom att föreningen och förskolan samutnyttjade lokalerna. Styrelsen förslag till stämman var således att hyra ut lokalerna.

Under diskussionen efter styrelsens presentation ställdes ett stort antal frågor. En del talare befarade att det skulle bli problem, t.ex. ljudstörningar, ökad biltrafik inom området, möbleringsproblem, ökat slitage på lokaler, lekplatser och gräsmattor. Andra välkomnade barnens närvaro i området och ansåg att farhågorna var starkt överdrivna. Att små barn i åldern 1- 5 år nyttjar gårdarna borde inte ses som ett problem. En trivsammare panncentral, med bättre miljö för hobbyverksamhet och andra aktiviteter förordades också. Några förespråkade en avgiftshöjning framför uthyrning av föreningslokalen.

Stämman beslutade efter mer än två timmars diskussion att inte stödja styrelsens förslag om uthyrning. Rösträkningen utföll med 29 för och 40 emot (3 st avstod från att rösta). Resultatet blev klart och tydigt. Styrelsen ser inte utfallet som någon prestigeförlust. Det handlade främst om att ta vara på ett tillfälle att förstärka föreningens intäkter.

  • Ordforande Jan Tillenius i full aktion
    Ordforande Jan Tillenius i full aktion