Garage och parkering

20 november 2016 Återställandet av den eldhärjade garagelängan närmast Björksätravägen är nu i princip klart. I imorgon, måndagen den 21 november börjar de nya parkeringsreglerna gälla....

Parkeringstillstånd med tillhörande information har delats ut till samtliga boende. Detaljerna kring parkeringen följde med i samma utskick.

Styrelsen har kommit fram till att den absolut billigaste och mest flexibla betalningstjänsten är mobilinbetalning. Det är bekvämt eftersom man inte behöver ta sig ut till en automat om man ska förlänga sin parkering. Men det betyder också att man inte kan använda P-skiva utan "checkar in" och "checkar ut" med hjälp av mobiltelefon. Det kräver ingen speciell modell på telefonen och man använder sig av det vanliga sms-systemet. 

Anledningen till att föreningen inför bestämmelserna är att styrelsen hörsammat önskemålet om att vår gästparkering inte ska kunna nyttjas av fotbollspublik och andra utomstående.Trafiken på området ska bestå av boende och besökare till Gransätra.
Genom att det särskilda parkeringstillståndet blir detta möjligt.

Regler för gästparkering
6 timmar gratis och därefter 5 kr/tim men max 50 kr/dygnet. Parkeringstillstånd gäller alltid.
På måndag sätter Estate Parkering upp skyltar i området som tydligt talar om hur man gör och vad man kan välja. Hemtjänsten behöver inte tillstånd för att stå på gästparkeringen. 
Telefonnummer till Estate är 08- 588 018 00.

Läs mer om regler, kostnader och betalningslösningar i Gransätrabarreta som under helgen delats ut till alla hushåll. Gransätrabarret, november 2016