Jubileumsfesten en succé! [3/9 06]

03 september 2006 Många Gransätrabor var på festhumör när vi firade 40- års jubileum den 2 september på Sörgården. Vädret var det bästa tänkbara och programmet späckat från förmiddagen till sena kvällen.

Det var 5-kamp för både barn och vuxna, lotterier, fotoutställningar och fiskdamm. Från lekparken Kulan kom duktiga barnstjärnor som uppträdde med både dans- och sång. Brandkåren kom på besök med två bilar, vilket intresserade både vuxna och barn. Korvkittlarna gick varma hela dagen liksom kaffekokarna och alla lät vi oss väl smaka.

Att gissa hur mycket den stora pumpan från trädgårdsinhängnaden vägde var inte lätt, man fick varken lyfta eller känna på den. Men intresset från deltagarna var stort och de fanasifulla tipsen varierade från 50 gram till 45 kilo. Erling Björnsson, port 29. Han var bara 108 gram ifrån den nästan 8-kilostunga bjässen, som han som belöning fick släpa med sig hem.

Korsordet, fullt med klurigheter, måste man vara Gransätrabo för att kunna lösa, vilket lockade till samarbete i god grannsämja.

I det stora tältet avslutades till sist dagen med lotteridragning och dans till Zambandets levade musik. Inte bara vädret utan hela arrangemanget inbjöd till spontan samvaro och trevliga pratstunder. Ett varmt tack till festkommittén och - inte heller att förglömma- dem som på frivillig basis och med glada miner serverade mat och dryck dagen lång.

Fotografer var Thore Lundahl, Marianne Hedström, Margareta Koltay o Jan Tillenius.
Se ännu fler bilder från jubiléet