Låsbyte i Gransätras portar

12 september 2016 Nycklar till våra portar och andra gemensamma utrymmen kan kvitteras ut i vecka 39. Se aktuella datum nedan och läs mer om själva låsbytet (alternativt, klicka på bilden).

Gransätras nuvarande låssystem är gammalt och sårbart och många olika nyckelsystem löper parallellt till alla våra utrymmen. Genom att ha nycklar som är ”digitala” är det lätt att programmera en nyckel till hantverkare med behov av åtkomst i utrymmen eller spärra en nyckel om den kommer på villovägar.

Detta är bakgrunden till att vi kommer att genomföra ett låsbyte i månadsskiftet sep/okt. Detta görs enligt underhållsplanen 2015 och informerades om på stämman förra hösten. Låssystemet heter iLOQ och för den nyfikne finns mer att läsa på företagets hemsida www.iloq.com/se 

Det är enbart låsen i våra portar och andra gemensamma utrymmen som ska bytas. Till miljöstugan, biltvätten, tvättstugan och panncentralen kommer du som tidigare in med den tagg du redan har. Varje lägenhet får ett set med 3 st nycklar och dessa kan kvitteras ut i panncentralen vid följande tre tillfällen i vecka 39:  

  • Torsdag   29/9 kl. 19.00-21.00
  • Fredag     30/9 kl. 18.00-20.00
  • Lördag     1/10 kl. 10.00-12.00

Är du bortrest och har förhinder dessa tider, vänligen kontakta vicevärden. Om hushållet behöver extranycklar, utöver de 3 som tillhandahålls, kostar dessa 196 kronor styck och de beställs när man kvitterar ut sina nycklar vid ett av ovanstående datum.

De nya låsen installeras 3 och 4 oktober