Ny Sommartävling

12 juni 2006 I år är tävlingens tema blommor. Ta en titt i rabatterna och bli vinnare i årets sommartävling. Som stöd för tävlingssugna har hemsidans fotograf fångat växtens första trevande försök att slå rot och bilda bladverk.

Växten hör inte till den vanligaste sorten. Men naturligtvis finns den planterad här i Gransätra. Vi kan avslöja att roten redan för 4 000-5 000 år sedan användes för att bota både feber, dålig blodcirkulation och högt blodtryck. Men det är inte därför den planterats i Gransätra. När den blommar, vilket den förhoppningsvis gör nästa år, lär den nämligen vara ett rent underverk. Det påstås att folk blir alldels hänförda och kan stå i flera timmar och bara njuta.

Hemsidan kan även avslöja att växten genom tiderna stått som symbol för lycka, fred och förmögenhet. Mycket att se fram emot alltså!!

Det var alla ledtrådar för denna gång.

Alla som svarat rätt vid tävlingens slut presenteras med namn och bild på hemsidan tillsammans med det rätta svaret. Först gäller det alltså att hitta växten, därefter att komma på vad den heter. Maila till hemsidan och berätta.

Vill du "tjatta" med andra tävlingsintresserade kan du använda Hemsidans anslagstavla.