P- rutorna breddas [14/6-07]

14 juni 2007 Styrelsen har beslutat bredda parkeringsrutorna på den stora P-platsen. Sjödalens Bygg och Fastighets AB startade arbetet i tisdags (den 12 juni).

Breddningen är en åtgärd som länge efterlysts av dem som hyr P-platserna och som för närvarande tvingas parkera sina bilar alltför tätt. Den nya bredden blir minst 250 cm.

Nya motorvärmare kommer att köpas in. Vår gamla modell finns inte längre på marknaden och heller inga reservdelar. De nya värmarna blir energisnålare än de gamla. De har inbyggd temperaturkorrigering vilket gör att elförbrukningen kan regleras så att den tid motorvärmaren är igång kortas när utomhustemperatur är varmare än den temperatur mätarna är inställda på.

Gästparkeringen lämnas helt orörd i avvaktan på en mer fullständig översyn av parkeringen. Den kommer heller inte att målas upp med parkeringslinjer. Hur man använder ytan lämnas därmed till dem som parkerar där.

P-platsen minskar med några platser, varav två med motorvärmare. Men eftersom det finns lediga platser och vi inte har någon kö är det inget problem.