Se upp för inbrott

14 februari 2018 Inbrotten har ökat i stora delar av Stockholm under hösten och vintern, vilket det nästan alltid gör under den mörka tiden av året. Vi har haft ett inbrottsförsök i källarlokal i port 21, gavelingång.

De inbrott som var i Skärholmen var alla utspridda i olika delar av stadsdelen. I Sätra var tre av inbrotten på Gillsätragränd och andra var utsprida i stadsdelen.

Tips på förebyggande åtgärder

  • Se över fönster och dörrlås.
  • Ta bort objekt på tomten som kan användas som stege
  • Arbeta aktivt med grannsamverkan.
  • Vid pågående polisinsats vid inbrott, undvik att gå på brottsplatsen för att underlätta för hundpatrull
  • Använd DNA-Markering

Kom ihåg!

Ring polisen direkt om ni upptäcker inbrott – i normalfallet kommer polis till platsen för teknisk undersökning. Ju snabbare vi får kännedom om brottet desto snabbare kan vi komma och säkra eventuella spår. STÄDA EJ innan ni pratat med polis!

Hur kontakta Polisen!?!

Ring 114 14 (säg tips) om det är något som har hänt och som ni i efterhand kommer på att ni vill tipsa polisen om, då blir ni kopplade till en tipsmottagare som skriver ner det ni säger och förmedlar via mail internt inom vår organisation till de som kan vara berörda av tipset.
Eller maila in tipset till: registrator.stockholm@polisen.se (brevlådan avläses vardagar kontorstid, övrig tid ring för att få kontakt med polisen!).

Ring 114 14 och be att få bli kopplad till sambandscentralen (polisradion) ifall det är något som pågår just nu och som en polisbil kan ha möjlighet att kolla upp direkt. T.ex. några som ni tror rekar för brott i ert område.

Ring 112 om det gäller ett pågående (eller nära förestående) brott!