Sommarfikat blev succé

05 juni 2018 Med recept från när och fjärran bjöd ett 20-tal gransätrabagare på kakor, bullar, små bakelser, vårrullar, jordgubbdtårta..... Faten dignade.

Nyinflyttade och redan ingrodda/inbodda, äldre såväl som medelålders, barn och ungdomar, i en salig blandning, tog för sig av läckerheterna. Mångfalden var imponerande. Man blir glad och tacksam, när man tänker på att så många boende generöst har delat med sig av sina bästa recept och dessutom tillbringat flera timmar i sina kök för att bjuda på detta överdåd av godsaker och smakupplevelser.

På Mellangården fanns det möjligheter för alla yngre att spela pingis, badminton och andra aktiviteter.

Vi var långt fler än hundra personer och samtalen flödade. De pratades på grannars vis om väder och vind och om hur ett sommarparty som detta stärker vikänslan och samhörigheten i vårt eget bostadsområde. Perspektivet vidgades och gled över i en geografisk lektion om andra platser på världskartan. Samtal som ger insikt om att vi som bor i Gransätra är människor med erfarenhet och kunskap från många olika orter, länder och kulturer. En tillgång som kan tas tillvara över en fika. Men här lades också en grund för hur vi tillsammans kan bli duktigare på att hitta fler mötesplatser där just våra olika erfarenheter och intressen kan berika oss både som individer och som bostadsrättsförening.

När sommarfikat var till ända hade Emmy Flensted-Waleij hunnit förvandla flertalet barnansikten till rena konstverk. Stort tack till alla duktiga bagare, till kökspersonalen som inte fick en lugn stund, till lekledarna och till alla andra, ingen nämnd ingen glömd, som hjälpte till att organisera fikat. Vädergudarna inte att förglömma.

Klicka på bilderna så förstoras de
  • lek 3.jpg
    lek 3.jpg