Åtgärder för belysning och sopkärl

08 november 2018 Kort om kommande åtgärder för belysningen i A-trappan samt de alltför ofta överfulla sopkärlen utanför.

Problem med belysningen av entrén i A-trappen

Bägge armaturerna är ur funktion, dvs det löser sig inte enbart med att byta lysrör/glimtändare. Vi håller på att jaga en elektriker som kan lösa detta problem. Vi har för avsikt att göra samma lösning som i B-trappen vilket innebär att själva entrén är upplyst när det är mörkt ute och de resterande lamporna tänds när vi är i trappan.

Sopkärlen blir ofta överfyllda

Vi hade hoppats på att komma igång med vindsprojektet – för då ligger soprum och cykelförråd tidigt i projektet. Då hade vi lättare kunnat få ordning på våra sopor. Nu blir kärlen ofta överfulla, kanske inte enbart med våra sopor. Överfylla sopkärl drar till sig fåglar och råttor, så försök undvik detta. Våra bruna kärl för organiska sopor (matavfall) är mycket lite utnyttjade. Om vi blir bättre på att sortera våra sopor blir det bättre plats i kärlen för hushållssopor. Dessutom blir det billigare för oss eftersom de bruna kärlen är gratis. Till sist så bidrar du till en bättre miljö, då dessa sopor blir till
drivmedel av våra bussar.

Vi är också dåliga på tidningsåtervinningen. Det ligger ofta kartong och andra sopor i dessa kärl och då töms de inte. Även här kan det förstås vara andra än vi som bidrar till detta – men även vi kan bli bättre innan vi får in dessa i soprummet. Extra tömningar är dyra och det måste vi göra om kärlen inte bara består av papper. Innan vi har ett soprum på plats kommer vi att under tiden utöka kärlen med ett ytterligare mindre kärl för hushållssopor.

Närmsta återvinningsstationer: Götgatan 11-13 och Fredsgränd 2. Mer info på finns på www.savab.se.

Hälsningar,
Styrelsen