Vinden är såld

21 december 2016 Ett avtal är träffat med HSB om försäljning av vinden.

Vi har träffat ett avtal med HSB Stockholm om att de köper vinden och bygger lägenheter där som de sedan säljer till sina bosparare/marknaden. Avtalet är villkorat av att bygglov erhålls, men det har vi goda förhoppningar om att kunna erhålla efter underhandskontakter med staden.

Nu kan vi ta ett stort steg framåt med att upprusta fastigheten för framtiden och till och med sänka avgifterna.

I korthet kommer följande att hända:

  • Källaren byggs om till mindre lägenhetsförråd, ett mindre cykelförråd och en ny modern tvättstuga

  • Alla gemensamma elinstallationer fram till lägenheterna och till annat gemensamt görs om till dagens standard – tre-fas till alla 

  • Dräneringen av fastigheten görs om

  • Soprum byggs utanför A-trappsentrén

  • Hissen i A-trappan renoveras

  • Nya lägenheter tillkommer på vinden

Detta är vad vi bedömer kommer att klaras av inom ramen för försäljningen av vinden. Därutöver har vi ambitionen att samtidigt genomföra en renovering av alla fönster.

Våra kalkyler indikerar att vi dessutom kommer att kunna sänka årsavgifter.

I dagsläget finns inga besked om när det kommer igång och vad det kommer att innebära för oss som bor i fastigheten. Men så fort vi vet kommer vi att kalla till informationsmöte och hålla er löpande informerade på hemsidan och via direktinformation i trappan/brevlådorna.

Detta är mycket viktigt för oss och för vår bostadsrättsförenings framtid. Det har sysselsatt styrelsen i flera år och när vi nu kan konstatera att det är i hamn så är vi i styrelsen förstås väldigt glada och vi vill därför redan nu, trots brist på konkret information, dela med oss av denna glada nyhet och fina julklapp.

Hälsningar,
Styrelsen